Categorized | MankerBeer News

Passande stout för kvällen – Lagunitas Imperial Stout

Lördag förmiddag, dagen före 4’e advent – plus att det snöar i Stockholm, ja då ska man inte sitta inne och läsa om öl utan vara iväg och komma i julstämning. Men en liten imperial stout hinner man med för ikväll är det perfekt stoutväder tycker jag, bara att mysa upp sig i en fåtfölj eller soffa och hälla upp något gott. Varför inte en imperial stout från Lagunitas? På 9,9%, med 72,45 IBU och med den sedvanliga Lagunitas-texten på flaskan. De gillar att vara lite larviga och ibland snudd på svåra att förstå.

Having downed his forth Imperial Stout of the day, the wild eyed charlatan from Voldvostogniaky belched and hollered for the Czarina to enter his chamber and bend herself to his will. The economy was a wreck and revolt was just around the corner. Nicky the Czar dude was off playing soldier like any pale nobleman with a hemorrhagic skin condition would. Such were the final days of the old empire. Reactionary, decadent, sputnik, stroganoff, weird, and drunk. But even as the proletariat countryside labored under inhuman conditions and a threat of being sent to a futile war in the east, they wisely took the time to slam back an Imperial Stout or two. After all, life can be a real “suka”, as they say in the old country. Big, black, bourgeois, bolshoy, belligerent, buxom, and scary – this is our version of the chaotic end of an era in a bottle.

 

Mer Lagunitas:
Amerikanska brittiska barley wines. Southern Tier Back Burner vs Lagunitas Olde Gnarley Wine
Ölbloggarstafett – En ölturnée i USA! del 3 – slutet
Lagunitas We’re Only In It For The Money
New York del IV – Ett ton utav IPA’s

 

Lagunitas Imperial Stout

Utseende: Mörkare brun vätska. Ljusbrunt skum med poröst gräddig topp.
Doft: Rätt mild cappucinodoft med mild choklad och precis lagom rostat. Det är även bärig sötma och mjölkchoklad här.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Smaken är lite mer omväxlande och uttrycksfull än doften med trä, aska och bär. Känns väldigt traditionellt imperial stout’ig. Mjuk och väldigt bra smakbalans.

Betyg? – Bra(+). Oerhört snäll, rätt trist dock då den är lite väl stabil och för snäll – för min smak vill säga. Det är inte riktigt något som står ut helt enkelt, den bara är och på ett väldigt bra sätt. Men det är inget jag skulle sukta efter för att hamstra mer av.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply