Snart premiär – Manker Beer Vs

Jag och M2 funderar rätt ofta på hur vi kan förbättra saker, i livet, på bloggen, i ölsveige och så vidare. En av de brister vi själva känner när vi läser recensioner av öl – oavsett om det är på en blogg, Rate Beer, i en tidning eller liknande är att vi vill veta mer om personen som skriver dem. Vad har han för preferenser, erfarenheter och vem är han eller hon egentligen att ge uttryck för just denna öl.

Ofta vill jag kunna jämföra personers åsikter om en öl om det inte är någon jag känner att jag delar smakspektrum med och vars smaksinne jag respekterar. Därför tycker jag ofta att Rate Beer och Beer Advocate ändå har en bra funktion. För skriver 10 personer över världen och som verkar ha skrivit om ett par hundra öl innan att ölet smakar humligt, fruktigt och är beskt och jag känner salt och grus – då är det nog jag som borde tänka över det hela en gång till.

Självklart är smak individuellt och alla utvecklar sina referensramar och har olika utvecklade smak- och doftsinnen, vilket vi uppmuntrar alla som gillar god mat och dryck att utforska. Men just referenspunkten är det vi nu tagit fasta vid.

Därför kommer jag och M2 börja parallelltesta samma öl vid olika tillfällen för att kunna ge två sidor av samma öl. M2 älskar stora IPA’s som slår dig på käften och jag gillar att veta vad som är i ölet och klura ut hur det påverkar smaken. Jag kan njuta av en rebellisk suröl medan M2 kan förstå andras intresse i ölstilen, men själv inte gör kullerbyttor av dessa.

Just detta vill vi fånga. För alla älskar inte IPAs, vissa har inte börjat dricka suröl, ibland passar en fräscht humlad lager bättre än man tror och ibland är en tysk weissbier precis “så bra” till en viss typ av mat. Vi hoppas kunna fånga fler intryck av samma öl genom detta och inspirera till att ändå prova mer öl samtidigt som vi kan ge ett “bredare” intryck av vissa öl vi provar. Det finns inte rätt och fel, det finns bara olika preferenser.

Först ut är en öl vi båda sett fram emot och båda rekommenderat i maj-släppet men ännu inte vill säga mer om.

Nog snackat, vi hoppas att ni kommer tycka det är något bra och att det fungerar bra. Ha nu en trevlig onsdag så blir det mer öl lite senare idag.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Snart premiär – Manker Beer Vs”

  1. Kul idé, ska bli intressant att se hur det blir på era recensioner.

    • manker says:

      Tack. Till en början blir det bara lite då och då med saker vi båda ser fram emot. Men tror det kan vara roligt just för att tex jämföra vad en surölsfantast verkligen gillar mot något som inte gillar det lika mycket.

  2. Fred says:

    Låter lysande. Ser vi fram emot!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply