Anderson Valley Barney Flats Oatmeal Stout – “Fast burk” på Systembolaget i höst

Fick igår reda på att SKA Modus Hoperandi kommer att få sällskap av ännu en burköl från ett stabilt amerikanskt craft brewery i ordinarie sortimentet i oktober. Ölet i fråga är Anderson Valley Barney Flats Oatmeal Stout, som nu kommer på behändiga burkar istället för lite tyngre och något mer otympliga flaskor. Priset landar enligt uppgift på prisvärda 20,90 per burk.

På den lokala dialekten “Boontling” är Barney Flats smeknamnet på Hendy Woods State Park, en stor omfångande redwoodskog. Ölet var också det första prisvinnande ölet för Anderson Valley, detta i 1990, men tog nu 2010 även medalj i World beer Cup. Jag har bara provat ölet som hastigast för något år sedan men minns den som en mjuk och lagom fyllig lättdrucken oatmeal stout som känns passande för flera olika tillfällen.

Vi tycker det är oerhört kul med dels mer bra amerikansk öl på Systembolaget, men också att det kommer mer öl på behändiga och smarta burkar.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply