Copenhagen Beer Celebration – Lite snabba betraktelser

Efter en långweekend i Köpenhamn fylld med goda öl, världseliten av bryggare och bryggerier och åtskilliga sena efterfester är man nu rätt glad över att vara hemma. Både jag och M2 har fått med oss oerhört mycket värdefullt och är väldigt glada över den öppenheten alla bryggare visade oss. Ett par längre inlägg kommer så snart vi har samlat oss och fått ihop materialet, men jag vill ändå lyfta fram lite korta betraktelser.

 • Festivalen. Samtliga öldrickare, bryggare och andra vi pratade med tyckte att allt förflutit perfekt – såhär är och ser de flesta mässor/festivaler ut av den här klassen. Allt är low key och ölet och besökare, öl och bryggare är i centrum, något jag verkligen uppskattade. Det var lätt att prata med bryggarna och övriga i montrarna om ölen, vad det var man drack och vad som fanns. Sedan kan detta alltid förbättras, men i mitt tycke var det bekvämt och helt i den stil Mikkel föredrar.
 • Ölen. Det är väl inte någon poäng med att nämna allt vi har druckit och allt som var gott. Ser man också till punkten ovan så är det bara att tacka och ta emot för att utställande bryggerier velat och kunnat ta med all denna öl – och att bryggarna också kommit dit – något som är väldigt ovanligt på festivaler i USA och i övriga världen. Gillade att de bytte öl i rätt bra takt då saker tog slut, att de serverades i lagom storlek om 10cl (vilket ibland också var för mycket) och att det var olika öl båda dagarna. Bredden och djupet av vad som erbjöds var så otroligt hög att många av de amerikanska bryggarna medgav att de knappt såg detta ens i USA.
 • Lokalen. Förutom lite småskavanker såsom utrymmet för mat kontra öl, toaletternas placering etc så var det väldigt lagom. Lika många människor som besökte Linköping Beer Expo men det kändes inte trångt eller blev köer vid några montrar utan ett bra flyt. Folk kunde lätt snacka och möjligheten att gå ut och dricka öl i solen, ta en rökpaus eller bara prata i lugn samtalston var något vi verkligen uppskattade. Sedan kanske någon form av omplacering av pissoarerna kunde ha gjorts, men jämfört med allt från Stockholm Beer and Whisky till gud vet vad så är detta en ständigt återkommande fråga att förbättra.
 • Maten. Var väl den biten som inte var helt toppen. Första dagen var det lite slaffsiga rätter och det vegetariska alternativet var väl sådär. Men tanken med middag på det här sättet och hur logistiken kring det sköttes för att det skulle förflyta snabbt var något jag imponerades över. Det gick fort in, fort ut och maten serverades effektivt och väl. Maten andra dagen var desto bättr,e men fortfarande inte världsklass -MEN – å andra sidan tycker jag tanken med att mat ingår och blir en naturlig paus i eventet var riktigt bra. Att få ihop runt 1000 rätter per dag, för en rätt liten summa och som ska kunna serveras så som det gjorde är svårt och med tanke på det är jag inte alltför kritisk.

Så, ja – vilket ni kommer märka i våra senare artiklar om eventet så är vi överlag mer än nöjda. En low key och väldigt down to earth-festival såsom jag tycker den ska vara och såsom det internationellt brukar vara. Småskavanker kan fixades under dagarna såsom mer vattenkannor för att skölja ur glasen, lite fler voluntärer hjälpte till vid informationsbåsen och även fast bryggarna var något tröttare (vi som stannade ute lite senare på nätterna förstår varför) så var de fortfarande väldigt trevliga och pratsamma. Jag kollade runt lite under senare delen av lördagen om huruvida vi kommer få se festivalen även nästa år – och förhoppningen bland de som annordnade, liksom majoriteten av de som ställde ur var att vi ska få se CBC även nästa år.

Var ni där, vad tyckte ni? Ni som inte var där, vad skulle ni velat ha eller se för att åka dit?

 

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Copenhagen Beer Celebration – Lite snabba betraktelser”

 1. Balder says:

  Ni har missat en sak som jag faktiskt saknade och det var en garderob där man kunde hänga in sina saker. Annars var det riktigt jävla trevligt!

  Säger så här istället, ni som inte kunde åka dit. Ni missade något!

  • manker says:

   mycket sant, tror det var för att jag bara hade på mig en tunnare jacka – men vart segt att bära omkring på.

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Copenhagen Beer Celebration – Lite snabba betraktelser (Manker Beer) […]


Leave a Reply