Imorgon har Omnipollo Törst smygpremiär!

600449_489270111110719_812311532_nNi kanske har sett att Evil Twin-Jeppe ska öppna upp en ny ölbar i Brooklyn? Nu om någon vecka slår TØRST upp dörrarna och för att fira som man bör så har Jeppe bett en helt galen line-up med bryggare att göra en öl till invigningen (Cantillon kör Blåbär på fat, som exempel…). Omnipollo var bland de mindre att bli tillfrågade, och känner man sig liten i sammanhanget så är det lätt att köra på med en riktig penisförlängare menar Henok Fentie.

I stort valde man att ta receptet till Sverigefavoriten Nebuchadnezzar och skruva upp det. Alkoholstyrka 10% istället för 8,5% och så klart den dubbla mängden humle, som dessutom byttes ut – från Simcoe och Columbus mot Amarillo och Citra. Ölet humlade vid mäskning, lakning, kok och sedan i jästanken. Vilket namn var bättre för ett sådant öl än Törst, med andra ord barens namn men med ett kaxigt svensk ‘ö’.

bild-73Av 1.500 liter vört  blev det 390 liter öl, det vill säga 13 fat öl, varav 12 går till baren och New York medan ett exklusivt litet fat nu kommer imorgon att kopplas på Bishops Arms Folkungagatan i Stockholm kl. 21.00. För alla icke-Stockholmare eller de som inte har möjlighet att besöka Bishops Arms på onsdag så blir det tyvärr en tripp till Brooklyn som får bli rekommendationen.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Imorgon har Omnipollo Törst smygpremiär!”

 1. Gustav says:

  “I stort valde man att ta receptet till Sverigefavoriten Nebuchadnezzar och skruva upp det. Alkoholstyrka 10% istället för 8,5% och så klart den dubbla mängden humle, som dessutom byttes ut – från Simcoe och Columbus mot Amarillo och Citra.”

  Med andra ord är det en helt annan öl än Nebuchadnezzar, humlen är ju helt annorlunda 😀 Bra marknadsföring åtminstone 😉

  • Magnus "Manker" Björnstjerna says:

   Beror väl på hur man ser det 🙂 Var Henok som beskrev det så och har man samma bryggschema i övrigt så är det rätt likt, bara att humlen ändrats och ölet blivit lite starkare. Blir intressant att se resultatet

   • Gustav says:

    Säkert en jättebra öl! Nebuchadnezzar är ju gudomlig. Dock lite skeptisk till humlen, brukar älska IPA med Columbus men ha lite svårare för Citra.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply