Categorized | MankerBeer News

“Lilla” Orval vill inte säljas på back

orvalBelgiska tidningen De Morgen rapporterar idag att Orval tagit beslutet att försöka stoppa “bulkförsäljningen” av deras öl på belgiska stormaknader. Med 69.000 hektoliter kanske man kan tycka att det “lilla” (6.9 miljoner liter…) trappistbryggeriet skulle tänka annorlunda, men icke. Idag säljs ölet i backar på stormaknaderna vilket gör att efterfrågan blivit så stor att lokala små pubar inte får de mänder de efterfrågar. Därför frågade man stormaknadskedjan Delhaize ifall de inte kunde sälja ölen styckvis eller i pack om fyra vilket nu lett till att man bett även andra kedjor att göra liknande. Hur Anne-Françoise Pypaert som tar efter rollen som bryggmästare efter det att Jean-Marie Rock går i pension i oktober vidareutvecklar arvet och bemöter efterfrågan återstår att se.

 

Det är inte lätt att vara litet bryggeri dessa dagar…

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply