MankerBeer News: Southern Tier slutar med Mokah och Jahva

Southern-Tier-DiscontinuedSouthern Tier Brewing Company, inte bara ett av mina favoritbrygger ifrån New York utan från hela USA har efter ett tag nu satt den sista spiken i kistan för två av bryggeriets öl i deras Blackwater SeriesMokah och Jahva rapporterar BeerPulse. Serien beståt för närvarande enbart av Choklat, Crème Brulée och den för mig nya Plum Noir. Riktigt synd på två så pass bra öl, där Mokah med sin fina blandning av kaffe (Jahva) och choklad (Choklat) var som en kopp kaffe i sig själv, eller Jahva som funnits sedan 2005. Tydligen är tanken att lansera två nya Blackwater Series-öl framöver.

Med andra ord ska ni som gillar ölen passa på att beställa hem dem från Brill & Co som åtmisntone har Mokah i sin beställningskatalog – dessutom som styckplock.

Southern Tier
öl, styrka, namn, storlek, antal per kolli (* = styckplock), pris per flaska

Crème Brûlé 9,6% Imperial Milk Stout (m vanilj) 650 ml 12* 129,00
Mokah 11,0% Imp. Blend Stout 650 ml 12* 129,00

Tyvärr var de båda slut, dock finns den skitgoda mörka IPAn Iniquity och en av mina favoriter bland pumpaöl – Imperial Pumking inne.

Iniquity 9,0% Black IPA 650 ml 12* 119,00
Pumking 8,6% Spice/Herb/Vegetable (m pumpa) 650 ml 12* 129,00

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply