Categorized | MankerBeer News

Brooklyn Sweden tar Brooklyn till Stockholm

Brooklyn swedenTack vare Carlsbergs satsningar på Brooklyn Brewery i Sverige så har Sverige gått och blivit bryggeriets näst största marknad efter hemmamarknaden Manhattan. Det är ju ganska fräsigt kan man tycka! Följderna blir att den sköna och karismatiska kreativa ledaren Garret Oliver gärna besöker Sverige ganska ofta och är numera på first name basis med flera antikhandlare i Gamla Stan och nu är det även dags för den andra “Brooklyn Sweden” festivalen i rad, arrangerad av Debaser tillsammans med Brooklyn Brewery.
Förra årets festival kretsade främst kring musik, men i år satsas det även på konst, mat och dryck. Samtliga medverkande artister, konstnärer och kockar flygs in från Brooklyn för att skapa en känsla av att Brooklyn kommer till Södermalm och pågår 22-24 augusti

– Det finns en sorts ömsesidig kärlek mellan Brooklyn och Sverige, därför känns det extra roligt att under några kvällar kunna bjuda svenskar på ett smakprov av Brooklyns rika kulturliv. I år blir det inte bara grym musik, utan även mat- och konstupplevelser som jag är rätt säker på att de flesta svenskar inte sett tidigare, säger Claire Moyle, projektledare för Brooklyn Sweden.

Vi på MankerBeer är inga kulturnördar men programmet verkar otroligt lockande även för oss. Vad sägs om t ex Found Footage Festival, “en samling roliga, konstiga och galna VHS:er som i över tio års tid fyndats på loppis och hittats i soptunnor runt om i USA”.
Det blir såklart lite musik också där Brooklyn-band i skilda stilar är bokade. Bland annat spelar EL-P hård och aggressiv hip hop, Lydia Lunch Retrovirus spelar provokativ noisemusik och Designer Drugs står för punishing electro-industrial punk.
Maten då? Jodå – Andrew Gerson, chefskock på Brooklyn Brewery, har särskilt tagit fram ett gäng Brooklyn-typiska rätter som kommer serveras under festivalen. Menyn presenteras under festivalens första dag, 22 augusti, i samband med mat- och musikfesten BBQ Blowout på DebasBrooklyn Swedener Strand. Vi spenderar onsdagskvällen med Debasers kökschef Mike Galvin som kokat ihop maten efter Mr Gersons taktpinne för att prova menyn han satt samman där fokus ligger på kombinationer tillsammans med Brooklyn Brewery’s öl, något vi ser enormt mycket fram emot!

Vi ses kanske i myllret på Debaser i helgen!

Det fullständiga programmet finner ni här

 

Vill du veta mer om Brooklyn Brewery och deras planer i Sverige? Läs vår senaste intervju med Garret Oliver här

Magnus "M2" Svensson

Skribent och IPA-krönikör på MankerBeer.com. Som kockskolad och med ett stort intresse för mat, humle och allehanda tokigheter står "M2" för MankerBeer.com's kulinariska sida. Just nu är det fullt sjå med att öppna BrewDog Bar för M2 men han hinner med både öldrickande och andra hyss samtidigt.


Magnus "M2" Svensson

Skribent och IPA-krönikör på MankerBeer.com. Som kockskolad och med ett stort intresse för mat, humle och allehanda tokigheter står "M2" för MankerBeer.com's kulinariska sida. Just nu är det fullt sjå med att öppna BrewDog Bar för M2 men han hinner med både öldrickande och andra hyss samtidigt.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply