Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Hjälp Johnathan Wakefield starta ett bryggeri!

berliners1377208861En av USAs hetaste bryggare just nu, Johnathan Wakefield har på sistone omgärdats med lika mycket beröm och hyllningar för sina berliner weisses som han har fått glåpord och skitsnack för att han trots avsaknaden av ett bryggeri eller en fullgod licens velat få ut sin öl. Ser man bortom det negativa och koncentrerar sig på det positiva så kan jag säga att den berliner weisse, Miami Madness (rankad nummer 2 i världen) som han bryggt hos Cigar City var enastående. Han bryggde länge öl hos Cigar City och som bryggeriets bryggmästare Wayne Wambles berättade i vår intervju med honom i våras så är tanken att han skulle brygga där igen i år. Det har han nu gjort för att kunna hålla igång bryggandet men han har nu också beslutat sig för att ta nästa steg. Genom crowdfundingsidan CrowdBrewed.com har han nu publicerat en video där han berättar om sin vision med bryggeriet JWB. På mindre än 24 timmar har han redan samlat in över 30.000 dollar av de 55.000 dollar han har satt som mål för att få igång projektet.

 

Man kan välja att stödja projektet genom att chippa in allt från några dollar till över tusen dollar och då får olika former av tack för hjälpen.

 • “I Built J Wakefield Brewing” – JWB T-Shirts – $30
 • “I Built J Wakefield Brewing”  – JWB Work Shirts – $50
 • “I raised the Roof at J Wakefield Brewing” – JWB Hat – $35
 • “In the Beginning…” Original Collector JWB Glass & Sticker – $20
 • “I Built J Wakefield Brewing” – His & Hers T-Shirts (2) – $50
 • JWB Swag Pack (Work Shirt, Glass, Sticker, Hat) – $100
 • Private 5-Course Dinner prepared by Johnathan Wakefield himself, each course paired with a JWB beer – $150 (Limit 20)
 • JWB “The OGs” Membership Society – $300 (Limit 250)
  • Six or more 750mL beers over the course of a year (1 will definitely be Dragonfruit Passionfruit Weisse & 1 will definitely be Barrel Aged Russian Imperial Stout)
  • 10% off future bottle purchases
  • Special Membership T-Shirt & Glass
  • 2 Members Only surprises throughout the year (i.e. Members Only Party, special one-off release, etc.)
  • 1st right of refusal for the following year
  • *All bottles must be picked up from the taproom. Proxies can be used. We will hold your bottles until you or a proxy can pick them up.
 • Take a limo with 5 friends to the private J Wakefield Brewing Grand Opening Party – $1000 (Limit 2)
 • Brew a Seasonal Batch with J Wakefield Brewing (help create and brew the batch) – $2500 (Limit 1)

MankerBeer tycker det är självklart att signa upp sig för ett OG Membership och ser fram emot att dricka mer från JWB under hösten. Håll utkik Sverige säger jag utan att säga mer! Checka videon, läs lite på RateBeer eller Google och hjälp till att ordna så att bryggeriet blir av! In på CrowdBrewed.com och hjälp till.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “MankerBeer News: Hjälp Johnathan Wakefield starta ett bryggeri!”

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] av Jim så Renee ändå vänt sig till den skara ölfantaster som finns runtom i världen och likt Johnathan Wakefield bestämt sig för att skapa en CrowdBrewed-kampanj. Det hela går ut på att man får hjälpa till […]

 2. […] innan han 2013 kom på den geniala iden att låta andra hjälpa till. Genom en rätt så lyckad crowdfunding fick han inte bara ihop nog med pengar för att nå målet utan nådde högre än […]


Leave a Reply