Kristopher besöker: Klackabackens Bryggpub!

I Efter att ha spenderat en grym lördagseftermiddag i lilla Djurslöv på Brekeriet Bar hade klockan bara tagit sig strax efter 16 när jag och frugan var hemma igen. Vi började fundera på var vi skulle spendera kvällen och valet föll lite oväntat på Kristianstad! Varför åker man ända till Kristianstad då? Jo, det är ju så att Klackabacken har sin bryggpub strax utanför stan där!
IMG_20140630_164550

Bryggpuben som är öppen från 18.00 till 23-snåret (köket stänger 22.30) på fredagar och lördagar, serverar deras egna öl plus några gästöl ihop med riktigt trevliga burgare bland annat. Om ni planerar ett besök så är det nog en god idé att boka bord då det ofta är fullbokat, plus att det dyker in rätt mycket folk spontant under kvällen.

Vi anlände vid 21-tiden och blev välkomnade av Olof och Hanna som visade oss till vårt bord. Deras IPA hade tyvärr sålt slut tidigare på dagen men Originalen som är deras lager funkade minst lika bra. Ett par öl, en burgare, kaka och kaffe och tillochmed en barley wine till efterrätten. Den sistnämnda gjordes till Växjö Ölestival och jag knep nog den absolut sista som stod kvar och samlade damm på puben. Nu har jag inte provat den färsk, men enligt Olof (som inte heller hade provat den på ett tag) så har den rundats av väldigt mycket på bara några månader. Jag gillade den verkligen! Förhållandevis lättdrucken på 11% och inte alltför komplex med söta toner av smörkola, dammig humle, dadlar och lite viol om jag inte missminner mig. Riktigt gott till kakan och kaffet, en öl jag hoppas ni kommer göra igen!

Klientelet var blandat, det fanns ett par i 25-årsåldern, ett par barnfamiljer som cyklat förbi och vid ett par bord satt några par i den övre medelåldern. Mycket lokalt folk som svänger ner för en öl, men inte på något sätt ett “lokalt hak”, ni förstår nog vad jag menar.

IMG_20140630_164517 IMG_20140630_164650 IMG_20140628_234641

Lokalen som innehåller både restaurang och bryggeri är en gammal lada som har blivit riktigt fräsch. Innan Klackabacken flyttade in hade lokalen inte använts på väldigt länge och såg ut som fan, rent ut sagt. Men pågarna har lagt ner ett hästjobb för att få den livsmedelsklassad och jag kan bara lyfta på hatten!

Jag och frugan tackar för den grymma servicen, trevliga pratstunden och god mat och öl. Vi återkommer definitivt i framtiden!

Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!


Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!

More Posts - Website

Leave a Reply