Remmarlöv Gårdsbryggeri, ett första smakprov!

I helgen var det dags för den årliga upplagan av Älska Mat-mässan på Slagthuset i Malmö. Jag tror det är tredje året jag besöker den och ölnärvaron har varit till och från. Mitt första besök var det enbart Malmö Brygghus tror jag, nästa år Elixir Wine.. Plus ett par öl i baren från Charlis och lite så, men annars har det varit allra mest vin och ölen har fått stå i skymundan.

Även i år var det mest vin, men i ölväg fann vi både Malmö Brygghus, Klackabacken, Lundabryggeriet och alldeles nystartade Remmarlöv Gårdsbryggeri som huserar utanför Eslöv. Jag och frugan begav oss in till mässan under söndagen för att mysa runt bland all god mat och för att rikta in oss allra främst på just Remmarlöv.
IMG_20141027_120720
Vi behövde inte gå långt, knappt 15 meter in i lokalen fann vi all ölen. Längre in fanns det mängder av monters med vin och några enstaka med sprit (whiskylagrad OP Andersson var rätt coolt för övrigt!), men här var det så klart ölen som var högsta prio. Tre stycken från Remmarlöv fanns på plats, dom tre som kommer bli deras tre standards.

Holley som är en blond ale på 4,8% är Remmarlövs lättaste öl. En enkel, rättfram och frisk blonde med hög hinkabilitet. Humlen är lågmäld, malten är småsöt med en härlig touch av småkakor och jästen är mysigt omfamnande som den ska vara i en blonde. En given öl under sommarens varma dagar.

Crimson, red ale på 5,4%. Tydligt maltig utan och inte så extremt fullproppad av humle som många av dom amerikanska varianterna är. Knäck, råg och lite kola med en trevlig hint av humle som balanserar ölen snyggt.

Till sist men absolut inte minst har vi Jeenius, en IPA på 6,8% som var min personliga favorit. Riktigt, riktigt gräsig och “grön” humleprofil med en ganska tillbakadragen maltighet som ger humlen fritt spelrum att briljera. Väldigt lättdrucken för sin alkoholprocent tack vare den låga maltigheten, ett bra drag som jag tror kommer göra att ölen inte blir så söt med tiden som vissa IPAs blir.

Över lag trevliga och väldigt stabila öl tycker jag! Ett längre reportage med bilder från bryggeriet kommer så småningom då jag och Balder ska ta oss ut dit och hälsa på. För er som vill prova ölen så kommer dom med allra största säkerhet att finnas på Systembolaget från och med årsskiftet, och på utvalda krogar en tid innan dess. Håll utkik vänner!

Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!


Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!

More Posts - Website

Leave a Reply