Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: BrewDog bjuder in nordiska ölfantasteratt slå världsrekord i crowdfunding, really?

Idag sändes det ut att skotska BrewDog tack vare sina 35.000 investerare och aktieägare haft en årlig tillväxt på 170% och öppnat en ny bar i veckan. Trots det vill man nu ha mer enligt pressutskicket från BrewDog och FundByMe.

Det som gör BrewDogs tillväxtstrategi unik är att den är helt baserad på crowdfunding. Företaget innehar idag världsrekordet i den största summan som någonsin har investerats i ett företag via crowdfunding. I oktober 2015 hade BrewDog fått in 10 miljoner GBP via sin finansieringskampanj Equity for Punks IV som totalt, över de fyra finansieringsrundor som hittills har genomförts, tagit in mer än 20 miljoner GPB.

brewdog-bar-stockholmVisst är det en rätt häftig saga hur bryggeriet grundades 2007 av James Watt och Martin Dickie som tröttnat på industriell öl och ville göra öl de själva ville dricka. Men när man idag står med flera bryggerier och har en enorm business, då tycker jag också att man borde ha en tillväxtstrategi som b(r)ygger på egna medel. Jag vet inte om det är därför eller för att jag ser crowdfunding som ett sätt för folk att låta andra ta riskerna åt dem, på gott och ont, som gör att jag är skeptisk.

– Genom denna finansieringsrunda, tillsammans med det härliga gänget på FundedByMe, vill vi bjuda in alla i nordbor som dricker vår öl till att bli en del av vår framtid. Sedan 2010 har vi erbjudit vikingarna i norr allt större tillgång till utmärkt craft beer – men vi vill bli ännu bättre. Och vi behöver deras hjälp. Vi anser att crowdfunding inte längre ska ses som ett nischalternativ utan som ett beprövat och fungerande alternativ för förändring, säger BrewDogs medgrundare James Watt.

– Det här är ett fantastiskt uppdrag för oss – inte bara för att vi älskar craft beer – vi delar också övertygelsen om att crowdfunding är framtiden! BrewDog är ett fantastiskt bevis på att crowdfunding är så mycket mer än bara finansiering – det är ett sätt att bjuda in människor att spela en stor roll i en verksamhets framgång. Det är en strategi som kan ge en tillväxt utöver det vanliga, säger FundedByMe vd och medgrundare Daniel Daboczy

Om ni vill kan ni gå på in på FundedByMe‘s hemsida och investera och ta del av det hela, jag själv står över ännu en gång. Det har

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply