Categorized | MankerBeer Talk

Kvällens öl och lite Tommyknocker

‘Ruhr and Sons’ står det på flaskan men ‘Ass Kisser’ är namnet de går under. Ölen bryggs visserligen som label hos Gordon Biersch Brewing Company men av en 20-25 öl vi provat idag så är det här en att lyfta fram.

Egentligen inget som får tungan att krulla sig av glädje av beskan och heller ingen tropisk sjö. Istället är det en skön, fräsch dubbel-IPA med lite chokladkaraktär. Var en av alla öl vi faktiskt drack upp helt utan några invändningar.

Vi var även förbi Tommyknocker och deras brewpub. Fin mat och en 13 olika öl där deras Imperial Oatmeal Stout hade mest lös tillsammans med Maple Nut Brown Ale‘en (tänk er en ordentlig Newcastle men med lönnsirap istället för socker). Hopstrike, deras mörka IPA med rågmalt var heller inte helt fel att prova på cask. Det här med cask verkar lite underligt då jag tror det var Sam Calagione (DFH) eller om det var Eric Wallace (Left Hand) som menade att det bara fanns en tre bryggerier som la ölen som cask. Men vi har nog provat en 7-9 olika bryggerier som självrunna. Så roligt att se att intresset för den typen av öl ändå finns här med.

Nu blir det att sova ett par timmar och hoppas att snuvan avtar, ändå vart och traskat i bergen på runt 10.000 feeta höjd, i sneakers och jeans.. Imorgon blir det som sagt Breckenridge och Avery, samt buffelkött och mer hot sauce!

Keep on rockin’!

20111031-235759.jpg

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply