Categorized | MankerBeer News

Mer Stillwater, Import Series vol. 3 ’Jaded’

Efter att under förmiddagen ha kikat lite på Stillwater Import Series vol.2 A saison darkly så tycker jag att vi kan kika på ölen näst på tur. Återigen är det en öl Brian ‘Stillwater’ Strumpke har bryggt i Europa, denna gång tillsammans med Urbain Coutteau hos det omåttligt duktiga Struise. På Rate Beer kan man se att Urbain kallat denna ölen för:

“Dark chess-nut coloured ale with a nice steady off-white head. Aroma is all about finesse, loads of blossoms and spring flowers. The mouth-feel is refined, playful and complex with Saison like peppery flavours. Soft nutty after taste with a bite.”

Genomgående i många av Stillwater-ölen är det blommiga inslaget, vare sig det rör sig om adderade blommor, bär och frukter i ölen eller ‘bara’ humlesorter med trevligt blommiga aromatiska egenskaper.

 

Stillwater Import Series vol. 3 ’Jaded’

Utseende: Ljusare nötbrun vätska med litet beigefärgat skum.
Doft: Kola och nötter och hmm det känns som om det är mycket hasselnötter med sin torra karaktär. Efter en stund kommer lite kola, päron och sprit. Det doftar trevligt men inte något som är lätt att peka ut.
Smak: Lättare munkänsla med okey kolsyra. Bruin med lite nötig belgosmak. Mjuk, fräsch och med rätt okey karaktär från vetemalten. ??Blomsterfräscht och samtidigt lite nötiga och maltiga smaker som passar med det Belgiska i ölet.

Betyg? – Bättre-. Elegant och hyfsat god. Inte för sött, inte för mycket jäst utan det är gott och fint. Men smakar det något speciellt? Mnjae, snarare är det en öl som är kul att dricka med fina smaker och en rätt så välbalanserad ‘Belgo’.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Mer Stillwater, Import Series vol. 3 ’Jaded’”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] & Regret’ Mörka nätter stundar – Stillwater Import Series Vol. 2 ’A Saison Darkly’ Mer Stillwater, Import Series vol. 3 ’Jaded’ Är Stillwater hybridölens mästare? Stillwater Cellar Door och Stillwater […]


Leave a Reply