Categorized | MankerBeer News

MankerBeer slår ett slag för hembryggd öl

26 maj i år kommer SM i Hembryggd öl 2012 att hållas i Gränsby ishall i Uppsala. Efter att tidigare år ha missat denna trevliga tillställning kommer vi år att försöka uppmärksamma detta än mer. Eftersom vi själva inte brygger öl eller har någon direkt erfarenhet kanske det blir som åskådare som är stolta över vad alla de/ni där hemma lyckas få fram i ölväg.

Nu i veckan ska vi prova en av de flaskorna av Omnipollo/Sea-Goat-collaborationen som finns och häromdagen fick vi prova Black IPA från våra vänner på Rüdbrygger. Deras BIPA var riktigt bra om än lite lätt mot slutet, men hade verkligen rätt balans mellan bränd oljigt mörker och fräsch humlighet. Nu vet jag inte om det råkar vara så att vi umgås med fler och fler hembryggare och ölfolk eller att fler och fler faktiskt börjar brygga hemma, vilket som så är det glädjande att se att ölet är på väg ut i stugorna och att intresse föder intresse.

Så missa inte årets hembryggar-SM och ta med någon vän och prova lite spännande ny öl, för vem vet – kanske står man där med sin egen öl någon dag. Ta bara Drakens DIPA som blev en jättesucce i fjol och som kom till just för att Tomas Lundqvist, Rick Lindqvist och Magnus Alström vann SM 2010 med denna öl. Så åk dit, prova ölen och snacka med alla bryggare – för en dag kanske det är deras öl du kommer köa för på Systembolaget.

 

 

 

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply