Categorized | MankerBeer Talk

MankerBeers Cheese Wars-tävling – …och vinnarna är?

Då har vi slutligen valt ut en lycklig vinnare samt två stycken tröstpristagar i vår Brooklyn Brewery Cheese Wars-tävling. Tävlingen där vi bad våra läsare att inspireras av Garrett Olivers Cheese Warsbattalj mot Totte Steneby och ge oss förslag på sina bästa öl-och-ost-kombos. Det kom in en radda bra förslag och alla var riktigt bra och såklart kommer M2 sätta ihop en ost-och-öl-provning med förslagen för att vi på Manker Beer ska kunna prova dem på riktigt.

Vinnaren blev ett förslag som båda tyckte var riktigt spännande och som M2 direkt ville prova, de övriga två tröstpristagarna gav förslag som också fick det att vattnas i våra munnar och som vi också vill belöna. Så stort grattis säger vi till:

 

Vinnare:

Niklas Johansson:

” En bit Stilton från Neal’s Yard tillsammans med Port Brewing – Old Viscosity är den främsta öl-och-ost-kombon jag har provat. De är helt klart gjorda för varandra.”

Motivering: Niklas beskriver med tydlighet inte bara ostsorten utan definierar även vilken Stiltonost som ska användas – den fenomenala Old Viscosity är en av M2s personliga favoriter som han tror höjer blåmögelosten till nya höjder. Ett förträffligt val enligt M2!

 

Tröstpriser:

Kristopher Af Skaegghufvud

”Appentzeller Extra och Cantillon Lou Pepe Geuze är den bästa kombon jag haft ever”

M2 motivering: Att med en geuze lyfta en kraftfull lagrad hårdost som Appenzeller Extra (’Extra’ betyder att Appenzellers är lagrad minst 6 månader) funkar alltid, Lou Pepe har jag aldrig haft ynnesten att prova till ost men jag ska definitivt prova så snart jag kan!

Linus Laurin

“-Absolut en ostfondue gjord på emmentaler/gruyere och Mikkeller American Dream eller annan högkvalitativ lager. Till det serveras Grassroots Cigar City Neither”

Mankers motivering: Att kombinera ost på något annorlunda sätt med två stycken öl som båda lär fungera väldigt bra och där Neither med sina bastanta fruktighet inte bara lär lyfta ostens fetma utan också bidraga med sin egen flora av smaker. Blir att prova under sommaren, dock med ett alternativ till Neither.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply