Categorized | MankerBeer News

MankerBeer firar International IPA Day 2012 hos Närke

Nu på torsdag är det åter dags för International IPA Day, en dag som stiftades i fjol och som fick följden av att alla möjliga öltyper och ölrelaterade saker fick sina “egna dagar”. Oavsett vilket så har tanken aldrig varit annat än att öka intresset för craft beer och det var aldrig syftet att få folk att dricka just IPA eller vissa märken.

I år har dagen fått rätt bra uppsving och flertalet bryggerier kommer ha lite specialare, bryggvisningar och IPAs på fat. MankerBeer kommer att fira dagen genom att ta oss till Örebro och Närke Kulturbryggeri som bjudit in till IPA-dag.

Nedan finner ni en del av deras pressutskick där jag också tar med vad och vart de har levererat öl i Örebrotraken, ett bra alternativ för de som vill dricka riktigt bra öl även innan och efter besöket på bryggeriet.

 

Närke Kulturbryggeri-info 120726
Välkomna till DEN ÅRLIGA INTERNATIONELLA IPA-DAGEN 2 augusti kl 18-21 på Närke Kulturbryggeri!!!
För andra året i rad (vilket vi missade i fjol) firar ölentusiaster världen över den uppskattade öltypen IPA – India Pale Ale.
Vi passar på att bjuda in till en öppen provsmakning i bryggeriet – ingen föranmälan behövs!

 

Vi serverar tre olika IPA på fat:
Rainbow Warrior – den årliga Pride-brygden!
Huvill – årgång 2009!
InterNationAle – vår egen Independent Pale Ale!
Provsmakning (10 cl) 20 kr.

 

Leveranser sedan sist:
ÖREBRO
Bishop’s Arms (Drottninggatan 1): Bisk-Hops 5,4 %, InterNationAle 6,8 %, Örebro Bitter 5,9 % och CAmarillo 4,7 %.
Lilla & Stora Örebro (Köpmangatan 10 & Stortorget): storastörst 5,3 %, Örebro Bitter 5,9 % och CAmarillo 4,7 %.
Stadsträdgården (Floragatan 1): Örebro Bitter 5,9 %.
Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “MankerBeer firar International IPA Day 2012 hos Närke”

 1. Skoj att ni tar er hela vägen till Örebro. Jag ska försöka hinna med en sväng till Närke Kulturbryggeri och hoppas då träffa er där. När anländer ni till stationen?

  Ett tips är att ta er in till centrum och prova de Närke-produkter som är specifika för just Örebro. BA har en egen öl som heter Bisk Hops och Lilla/Stora Örebro har Stora Störst.

  • manker says:

   Hoppas vi möts där då Stefan! Vi kommer ned vid typ 4-tiden så blir nog något krogbesök och lite mat innan 🙂 men bara att höras på Facebook om du är i krokarna

   Manker

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply