Undergången är först i mars, Stone Vertical Epic Ale – 12 12 12 – däremot är det dags för vertikalprovning

 

12.12.12. Ja ni har hört det förr och hela historien har upprepats med jämna mellanrum – jorden kommer att gå under. Mayakalendern förutspår att det är just idag och vi är väl, skeptiska. För idag är en kul dag, idag är också dagen då man ska avnjuta den elfte och sista delen i Stones Vertical Epic Series.

Sedan 2002 har man varje år släppt en ny öl; den första (02.02.02) var en välhumlad belgisk strong ale medan den avslutande delen är en ordentligt kryddad belgisk strong ale som får mig att tänka på julöl. Eller vad sägs om bland annat kanel, ingefära, allkrydda och sötade apelsinskal. Tanken vilket också ligger i namnet är att man idag ska prova alla dessa 11 öl i en så kallad vertikalprovning. Tyvärr har jag bara druckit denna ölen sedan 07.07.07 och jag tror bara att jag har samlat på mig en 4-5 av ölen i serien som står hemma och väntar, men runtom i USA annordnas idag flera provningar där man hyllar/sörjar/firar/fasas över den här dagen och den här provningen.

För er som vill prova era öl, oavsett antalet ni har men som gärna vill ha lite mat till provningen så har Stone Brewing Company tagit fram en rätt ordentlig parningsmeny med recept och allt. Men troligen vill ni vänta tills mars innan ni håller er provning och anledningen är simpel; det är först den 1 mars som ölet släpps i Sverige. Då kommer den i T5-modulen på Systembolaget (art.no 11612) och en 65 cl kostar 97,40 kronor – och räds ej undergången, det kommer 2160 flaskor. Så gläds, vi har ett par månader på oss.

The end’s not near
It’s here
Hallelujah
Spread the cheer

stone-12_12_12-vertical-epic-ale-crop

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply