Surt av toppklass på Systembolaget senare i år

I maj sätts nästa batch av den högt ansedda surölen Caractère Rouge; brygd av Brouwerij Rodenbach som tillsammans med bland andra Steenbrugge och Boon numera är en del av Palm Breweries. När ölet gjordes första gången släpptes bara 900 stycken 75 cl flaskor men framgången var direkt, ölet omtyckt och vipps som med så många andra öl så blev det en återkommande företeelse. 7% stark och med en underbar blandning av färska körsbär, hallon och tranbär som fått ligga och gotta sig på ekfat innan den slutligen får jäsa klart i flaskorna.

Ölet kommer släppas i Sverige lite senare i år och om ni tycker att Rodenbach Grand Cru är speciell, vänta bara tills ni provar Caractère Rogue, attans så god! Och av någon anledning så tänker jag alltid på den här låten med det snarlika namnet.

Mer surt i vår? Andra april släpps ju nedan två öl på Systembolaget..

T5 11059 Ichtegems Grand Cru Cuvée 2010 Belgien 750 63,00 3000
T6 Drie Fonteinen Oude Geuze Golden Blend Belgien 159,00 375 1.020

 

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply