Manker Beer News: Mattias Hammenlinds framtidsplaner, senaste nytt!

Många är de som spekulerat i allehanda rykten som omedelbart startade efter att det blev känt att Mattias Hammenlind, bryggmästare och en av de drivande krafterna på Sigtuna Brygghus sedan flera år tillbaka, valde att lämna brygghuset.

De två mest populära ryktena var troligen de att Hammenlind skulle börja på Nya Carnegiebryggeriet som just nu byggs i Hammarby Sjöstad i Stockholm samt att han skulle arbeta med det gamla bryggverket Sigtuna Brygghus sålde till Darren Packman som sedermera blev Beer Studio, också ett bryggeri under uppbyggnad. Det senare ryktet dementerades dock ganska snabbt av Mr Packman.

Man vad är det då som Mattias ska hitta på?

Ryktena, från en för oss väldigt säker källa säger att Mattias ska dra igång ett eget bryggeri, där man redan nu håller på att få ihop sin första öl. I  dagsläget är det inte klaart var vare sig ölet eller bryggeriet ska heta, inte heller var bryggeriet faktiskt ska ligga/ligger. Det enda vi med säkerhet kan säga är att ölet blir klart till En Öl & Whiskymässa i Göteborg som går av stapeln om några veckor.

Mattias Hammenlind kollar på en bira

Mattias Hammenlind kollar på en bira

Mattias Hammenlind startade efter avklarad bryggteknisk utbildning i Ludvika på Sigtuna brygghus 2009 och har på många vis drivit den svenska ölkulturen ett par rejäla steg framåt dels med bredden på sortimentet på öltyper bryggda under hans dirigentpinne. Bland annat har han bryggt sina värstingar i serien Ace Of Spades, mottagit stipendie från Sveriges Bryggerier, konstaterat att öl jäser bäst till AC/DC och nyligen släpptes också den första svenska craft beer på burk av Sigtuna.

Lycka till Mattias Hammenlind säger vi på MankerBeer och ser med späning fram emot ditt nya projekt!

Magnus "M2" Svensson

Skribent och IPA-krönikör på MankerBeer.com. Som kockskolad och med ett stort intresse för mat, humle och allehanda tokigheter står "M2" för MankerBeer.com's kulinariska sida. Just nu är det fullt sjå med att öppna BrewDog Bar för M2 men han hinner med både öldrickande och andra hyss samtidigt.


Magnus "M2" Svensson

Skribent och IPA-krönikör på MankerBeer.com. Som kockskolad och med ett stort intresse för mat, humle och allehanda tokigheter står "M2" för MankerBeer.com's kulinariska sida. Just nu är det fullt sjå med att öppna BrewDog Bar för M2 men han hinner med både öldrickande och andra hyss samtidigt.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply