Categorized | MankerBeer Talk

Manker i London – En resedagbok: del 1 – Arlanda

image

Just nu när jag skriver den här ingressen sitter jag fortfarande på Arlanda hemma i Sverige. “Åter” är målet England och London, den här gången med hela en och en halv dags fläng och ölhäng. Resterande tid är vigd åt eftertanke och jobb. När jag var över till London tidigare i år hann jag aldrig riktigt med det jag hade önskat vad gäller pubbesök, druckna öl och kanske ett besök på något av alla de bryggerier som senaste åren poppat upp i London; Camden Town Brewery, Siren, The Kernel, Partizan, Beavertown – ja, listan kan fortsätta tills ni blir trötta på upprabblandet av nya bryggerier. Då är också de jag just nämnt de mer kända bryggerierna.

Jag hoppas kunna vara lite mer planerande nu och lika så är förhoppningen att ja ska kunna besöka åtminstone några av de ställen ni läsare har tipsat mig om på vår Facebooksida. Först ut i pubväg är Euston Tap House och sedan en tripp ner till Borough Market för ställen som Brew Wharf, Utobeer och The Rake. Ikväll vankas det middag på Dukes BBQ and Grill, ett himmelrike för alla som uppskattar riktigt BBQ och likaså det tidigare hemmet för Beavertown – ett av mina nya brittiska favoritbryggerier. Bryggeriet har nu växt så att man har behövt flytta några kilometer österut, vilket tyvärr gör det lite för meckigt – tror jag – för att jag ska hinna med ett besök. Väldigt synd då killarna på bryggeriet har gjort bra ifrån sig och till och med i vintras varit över till USA och Dogfish Head
för att brygga öl.

TIll helgen är tanken att hänga i Camden med besök på Camden Town Brewery, BrewDog Bar Camden och lite småpubar som tydligen ska vara rätt okey. Men det tar vi då, nu ska jag rusa iväg till gate’en.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply