Categorized | MankerBeer Talk, Surisarna

De Röda Djävlarna: Veckans Belgotips: De Graals Belgobox

Idag kör vi sista belgotorsdagen på några veckor. Även Skrubbar behöver semester. Jag räknar med att vara tillbaka i augusti och hoppas att ni är det också.

Så här på sommaren när man kan dricka öl nästan jämt och man har tid att prova runt lite är de här blandlådorna som dykt upp i Systembolagets beställningssortiment ett välkommet inslag. För visst är det roligare med en påse ‘Gott och blandat’ än en påse Ahlgrens bilar (Ja, jag vet att de ska smaka olika men kom igen…)!

brewery1041_1I måndags släpptes ytterligare ett gäng öl bland i beställningssortimentet och bland dem var det åtta belgiska öl från två olika. I Systemet sortiment var det dessutom två nya bryggerier, Broeder Jacob och Gulden Spoor. Jag tycker det är olyckligt att importören inte valde att lansera ölen i blandlådor. Vill man testa dessa åtta öl kostar det ungefär 7000:-, pga av kollikravet! Hade de valt blandlådor hade man kommit undan med strax under 1800:-. Jag tror också försäljningssiffrorna skulle se betydligt bättre ut.

Min teori styrks av att en av de tre belgiska blandlådorna är slutsålda. Förut kunde man beställa ett sexpack med 75:or från Glazen Toren med tre olika öl för 459:- men de är som sagt slut.

Räddningen ligger dels i De Graals Belgobox för en styv sexhundring. Den innehåller tre 75:or och tolv småflaskor av tre olika produkter, en blond, en brune och en wit. Det roliga med dessa är att de är märkta med den svenska importörens egna etiketter så ölen är på så sätt ‘unik’.

Den andra lådan kommer från Viven som brygger på Proef. Sexton rena öl uppdelade på fyra sorter för 622:40. Ett bra sätt att förgylla sommaren på plus att du inte hinner tröttna på en och samma öl.

Min stilla önskan är att fler importörer hänger på det här konceptet med blandlådor eller att de minskar på kollikraven. Det vore skönt att få lite draghjälp i kampen för belgisk kvalitetsöl!

Trevlig sommar.

Vänligen/

Surisarna

Vårt belgiska landslag, De Röda Djävlarna består idag av Surisarna Fredrik och Ludvig, passionerade lambicfantaster med bra insikt i surölsvärlden. Tidigare har vi också haft gästskribenter i form av belgofilerna Jens Skrubbe och Tomas Danko.


Surisarna

Vårt belgiska landslag, De Röda Djävlarna består idag av Surisarna Fredrik och Ludvig, passionerade lambicfantaster med bra insikt i surölsvärlden. Tidigare har vi också haft gästskribenter i form av belgofilerna Jens Skrubbe och Tomas Danko.

More Posts

Leave a Reply