Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Amerikansk undersökning visar att fler föredrar smakrik öl

CRAP BEERNyligen släppte amerikanska Alcoholic Beverage DemandTracker sin senaste undersökning över amerikanska dryckesvanor. 2000 deltagare, ett rätt litet urval men tagna från en representativ population av alkoholkonsumerande amerikanska ungdomar över 21. Frågorna som ställdes handlar om allt från rattfylla, ekonomiska faktorer, total dryckeskonsumtion och andra mer märkesrelaterade frågor. Förutom öl överblickar undersökningen även sprit, vin, cider och andra alkoholhaltiga maltbaserade drycker.

Bland öldrickarna som minskat sitt drickande av så kallade “premium light beer” så var det hela 27% som nämnde att de hade tröttnat på smaken medan 21% uppgav att de istället valt annan typ av öl. 20% uppgav att det var på grund utav ekonomiska skäl. Det mest intressanta spannet var 21-27 åriga ungdomar där hela 40% uppgav att de tröttnat på smaken.

Premium light beers har också tappat mark vad gäller styrkan i märket. Jämfört med samma period 2012 så är det 2013 4% färre som uppgett ett premium light beer brand som sitt favoritmärke. Istället är det importerade öl med 30% och craft beer på 15%, en ökning med 2% sedan 2012 som är uppstickarna. I år var det också 3% färre uppgav att de tyckte att smaklösa lageröl smakade toppen med samma förändring över de som tycker att dessa öl smakar vattnigt, vilket ökade från 34% till 37% mellan 2012-2013.

Analysen Alcoholic Beverage DemandTracker har gjort är att förändringen ligger i samma linje som den ändring av marknadsandelar och minskade bolagsvärden de större premium light-bolagen har upplevt under året.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply