MankerBeer News: Bertils krogkoll – Pitchers Stockholm

Då och då får vi otroligt trevliga små krogrecensioner tillsända oss från ölbarskonnässören Bertil. Det är inte alltid vi själva har hunnit med att prova alla ställen som öppnar upp, eller ens vet om att de finns. Därför kommer Bertil framöver ge oss koll på vad som händer på krogsidan, främst i Stockholm. Det blir allt från korta till längre snippets med omdöme och lite om baren, ölen och kanske maten.
/Manker

bildHäromveckan råkade jag springa på ännu ett nytt ölställe i stan. Gigantiskt till lokalen men dock väldigt öde och inte mycket folk. Det är sportpubkedjan Pithers som nu har öppnat sitt första ölhak på Mariatorget i Stockholm. Pitchers har förutom det nyöppnade stället i stockholm pubar i 9 andra städer, allt från Linköping till Falun. Natalie, som är den som köper in ölen berättade att det är den första Pitchers i lander som har microbrygder (red. enligt henne, då det inte stämmer. De flesta Pitchers erbjuder bra craft beer i kylarna). Imponerande då hon  sa sig ha sagt till Pitchers att det inte går att öppna ett ställe beläget här med “vanligt” ölutbud. Här vid Mariatorget låg förut Tivoli, sedan Heléns Krog och nu då Pitchers. Som sagt lite öde nu när jag besökte dem, men då hade de inte öppnat officiellt ännu.

Jämför man med Bishops Arms så är det kanske inte lika mysigt, men med folk och liv så blir det säkert bra. Efter att ha hänt väldigt lite i stan under de senaste åren har vi i år sett öppnandet av Flying Elk, BrewDog Bar, Bishops Arms Gamla Stan och Hornsgatan, Hopodske Dvere, Bierhaus och nu då Pitchers.

I ölkylarna hittar man öl från Evil Twin, Sierra Nevada, Calders, Westmalle och Flying Dog för att nämna några. En sak som slog mig var däremot att man inte hade några svenska microbrygder på fat, närmast kom Lava från isländska Ölvisholt.

Karta till Pitchers Mariatorget.

Best Regards
Bertil

Gästskribenter

MankerBeer har bjudit in flertalet gästskribenter till att skriva krönikor och dela med sig av sina tankar och åsikter. Vem som är aktuell gästskribent för just detta inlägg framgår överst.


Gästskribenter

MankerBeer har bjudit in flertalet gästskribenter till att skriva krönikor och dela med sig av sina tankar och åsikter. Vem som är aktuell gästskribent för just detta inlägg framgår överst.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “MankerBeer News: Bertils krogkoll – Pitchers Stockholm”

  1. Mats says:

    Intressant! Gärna fler tips på nya el bra vattenhål!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply