MankerBeer News: Stockholm fylls av ölevents i dagarna nio

Nästkommande veckor får övriga svenska städer respektfullt stå tillbaka för de event som händer i Stockholm. Med start idag och nio dagar framåt så fylls staden av allehanda trevliga ölevenemang. Vi försöker att lista de events vi själva hade tänkt att besöka och ber på förhand om ursäkt för vad vi kan ha missat i övriga landet.

Redan ikväll har Original Brands en Italian Take-over på Bishops Arms Gamla Stan i och med att Birraficio del Ducatos bryggmästare Giovanni Campari besöker staden. Detta för att presentera bryggeriet för den svenska publiken i och med att Systembolaget lanserar två exklusiva tillfälliga nyheter i april – La Luna Rossa och Wedding Rauch.

1921983_292870090866164_1325621624_nFesten fortsätter på lördag då det är två skojigheter som blir svåra att välja mellan – dels öppnar Mikkeller Bar Stockholm vilket lär få stockholms alla hippa ölnördar att vallvärda till Vasastan och Döbelnsgatan 25 där  en välfylld taplista är utlovad liksom 1000 gratis öl. Som ni ser på fatlistan här bredvid så slår man på stort med flera öl som aldrig har serverats tidigare i landet.

Lite senare samma dar är det Tap Takeover med ett av världens absolut bästa bryggeriet, De Struise Brouwers på supertrevliga Babajan på Söder. Åtta speciellt utvalda öl kommer att finnas på fat och några lär också finnas på flaska. Förutom detta så annordnas en Beer Makers Dinner med ena grundaren Carlo Grootaert och vår svenska representant, assisterande bryggare och svensk ölikon Tomas Danko. En trerätters med cosmopolitisk husman serveras med sex olika öl utvalda av Carlo. 700 kronor går middagen på, men hör av er till Babajan redan idag, det är stor chans att platserna är slut.

Slutligen är det nästa fredag, den 21 mars dags för ölkrogen Man in the Moon att dra igång sitt 20-årsfirande vilket de gör med pompa och ståt. 14 olika jubileumsöl från hela 12 stycken olika bryggerier från när och fjärran kommer att finnas under kalaset som pågår fram till påsk. Vissa öl finns bara om 15 liter, andra i lite större volymer så det gäller även här att vara ute i tid. Vilka bryggerier som deltar finner ni nedan samt de öl som än så länge har släppts.

1970640_714488368585037_835398086_nAmager
Beer Here
Beerbliotek Man in the Moon Double IPA
Brekeriet
Cap Vanilla Double Brown
Dugges
Eskilstuna Ölkultur Månens Celebration Pale Ale
Mikkeller
Nynäshamns Ångbryggeri
Nøgne Ø
Stronzo
Ängö Kvartersbryggeri Citrus Weisse

Ni får mer än gärna kommentera, maila, skriva på Facebook eller hur som meddela oss ifall vi har glömt något av intresse eller annat som kan vara värt att lyfta fram.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “MankerBeer News: Stockholm fylls av ölevents i dagarna nio”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] vi tidigare har tipsat om så firar Stockholmskrogen Man in the Moon 20-år i ölets tjänst. Krogen som […]


Leave a Reply