MankerBeer Meets: Remmarlöv Gårdsbryggeri

På vissa Systembolag i Skåne har det dykt upp ett par öl från lilla Remmarlövs Gårdsbryggeri. Remmarlöv, en liten liten socken utanför Eslöv. Eslöv som annars är känt som ”Sveriges tråkigaste stad” även om Hans Ostelius som sa detta senare har dragit tillbaka uttalandet med att säga, ”Sa jag Eslöv? Jag menade Landskrona”. Remmarlöv HampusHur som helst, i denna lilla socken ligger det en hönsfarm som numera även är ett bryggeri. Bryggmästare Hampus Olofsson, som även är en god vän öppnade upp dörrarna för mig och Kristopher en fredagskväll och vi fick ta oss en titt på bryggeriet.

Man stiger rakt in i en lada där det byggs för fullt, maltsäckar och ektunnor står staplade på varandra och Hampus berättar att man redan har förberett för en expansion om det skulle bli tal om det.

En väldigt trevlig lokal om man gillar gamla lador, vilket både jag och Kristopher gör.

Dock är själva bryggverket inbyggt i ett litet mindre rum som är en lite mer sterilt miljö och snyggt inglasat på ena sidan med samma typ av glas som är på Nordens största köpcentra Emporia i Malmö. Hampus bara skrattar och säger att ägaren Håkan (Nilsson reds anm) har kontakter lite överallt.

Vi beundrar kapsylerna och de sjukt snygga kartongerna som man beställt och konstaterar att det är väldigt kul att man använt sig av hönsen. Då berättar Hampus att han är anställd till 90% som bryggare och 10% på hönsfarmen.

Remmarlöv BoH

Vårt mål är inte att brygga den fetaste IPAn med absolut högsta IBU eller den mest experimentella ölen på den svenska marknaden. Det vi länge saknat i Sverige är ett par välbryggda och lätta öl. Det är det vi har siktat in oss på säger Hampus. Vi har börjat med 3 öl, en blonde som bör passa de flesta, en IPA som är en lättare amerikansk IPA och så en Red ale som jag ända in i det sista velade på om jag skulle torrhumla eller ej. Jag var ganska nöjd så jag valde att inte torrhumla den. Det är kanske något vi gör i framtiden eller som en specialare till någon mässa eller så men i nuläget så nöjer vi oss med det.”

Vi provar ingen öl inne på bryggeriet, utan vi åker hem till Hampus för lite kvällsmys och provar de 3 ölen som nu kommer på Systembolaget. Använder mig av det Kristopher plitar ner.

The Crimson Red ale, på Systembolaget för 23,30 kr. Tydligt maltig utan och inte så extremt fullproppad av humle som många av dom amerikanska varianterna är. Knäck, råg och lite kola med en trevlig hint av humle som balanserar ölen snyggt.

Remmarlöv boxThe Holley Blonde ale, kostar 20 kr. Är en blond ale på 4,8% är Remmarlövs lättaste öl. En enkel, rättfram och frisk blonde med hög hinkabilitet. Humlen är lågmäld, malten är småsöt med en härlig touch av småkakor och jästen är mysigt omfamnande som den ska vara i en blonde. En given öl under sommarens varma dagar.

The Jeenius IPA, som kostar 27,20. IPA på 6,8% som var min personliga favorit. Riktigt, riktigt gräsig och “grön” humleprofil med en ganska tillbakadragen maltighet som ger humlen fritt spelrum att briljera. Väldigt lättdrucken för sin alkoholprocent tack vare den låga maltigheten, ett bra drag som jag tror kommer göra att ölen inte blir så söt med tiden som vissa IPAs blir.

Kort och gott, ännu ett bra skånskt bryggeri ni verkligen bör prova!

Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.


Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.

More Posts - Website

Follow Me:
YouTube

One Response to “MankerBeer Meets: Remmarlöv Gårdsbryggeri”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] nya session IPA The Fenton. Vi mötte det relativt nystartade skånska bryggeriet Remmarlövs redan i januari för att snackar truckar, öl och Eslöv. Bryggare Hampus är bland annat känd som en prisvinnande […]


Leave a Reply