Categorized | MankerBeer Meets:

MankerBeer Meets: Öl i förmån till barncancerfonden

Idag är det den 15 februari, det är även känt som den Internationella barncancerdagen, en väldigt bra dag att få ut lite information om ett mindre, men ack så viktigt evenemang.
Det är även en bra dag för oss att kunna belysa ett stort problem i vardagen, ett problem som rör det som (oftast) håller oss som kärast, våra barn.

Detta är en annorlunda text, eftersom det är innehåller en intervju…med mig själv, det innehåller dessutom reklam för ett evenemang jag själv håller. Efter lite påtryckningar kommer jag även att publicera det här. Så nu kör vi
Annorlunda må vara fallet men jag har bett en god vän att ställa lite för MankerBeers räkning. Som ni finner nedan där MB är MankerBeer och B är Balder

Annorlunda må vara fallet men jag har bett en god vän att ställa lite frågor som jag kan dela med mig av här.

För någon vecka sen släppte jag ut ett evenemang på facebook (för er som inte har facebook, se nedan). Under mina år som ölentusiast har jag sparat på mig ett vansinneslager med öl. Jag har sparat på mig och har kvalitetsöl i massor ståendes i min källare. Det finns inte en chans i världen att jag kommer att kunna dricka upp allt utan jag måste göra något åt det.
Därför har jag beslutat mig att hålla en ölprovning, där deltagarna får betala för provningen genom donation till Barncancerfonden. Viss del av de inkomna pengarna kommer dock att användas till transport och till mat, så att deltagarna får en så bra upplevelse som möjligt. Min uppgift är därför att bara ge bort en ölprovning, där man betalar för sin egen mat och för sin transport. Pengarna kommer att sättas in till Barncancerfonden under kvällen.

Här kommer lite frågor ställda av en vän för MankerBeers räkning MB = MankerBeer och B = Balder

FCBCHej Balder
MB: Kul initiativ, och bra! Men varför gör du det?
B: Tyvärr har min familj blivit drabbade av barncancer, det ligger mig därför varmt om hjärtat eftersom all den vården som krävdes kunde rädda min bror. Jag har under nästan alla år jag mottagit någon form av bonus donerat den till BCF. Eftersom vi fick vårt andra barn i höstas så var jag tvungen att använda större delen av bonusen till barnstol osv. därför känns det lite extra bra att kunna göra detta istället. Man kan tro att det är något för mitt karmakonto eller liknande, men det är 700 barn om dagen som insjuknar. SJUHUNDRA om dagen. Med tanke på att det inte bara är ett barn som blir drabbat utan en hel familj. Det måste vi faktiskt hjälpa varandra med.

MB: Det är bara 6 öl på bilden, riktigt bra öl måste man säga. Men är det allt?
B: Haha, nej inte direkt. Vi snackar 4-5 stora lådor med öl till förutom det.

MB: Kan du berätta mer om vad det är för öl?
B: Nej jag vill gärna ha det lite som en överraskning. Kan säga som så att ju mer pengar det kommer in, desto bättre blir ölen i de övriga lådorna. Men just nu finns det öl från upphypade bryggerier som De Garde, Cigar City, Founders, The Bruery, Cantillon osv.

MB: 3 av ölen på bilden är från Drie Fonteinen och många innehåller hallon. Är det något av ett tema? Du kan väl berätta mer om ölen på bilden, eftersom vi vet att de kommer att vara med
B: Lite roligt att du nämner det, jag har faktiskt funderat på ett hallon tema, även om det är av en slump att just de ölen kom på bilden.
På bilden om vi börjar längst till vänster så är det en sammarbetsbryggd av Cigar City, Cycle Brewing, 7venth sun och Wakefield som är en florida weisse med kaktus framtagen till en dam vid namn Sue. Tyvärr gick Sue bort i cancer år 2014, så det känns väldigt rätt att ha med denna öl på provningen.
Kuhnhenn Raspberry Eisbock och Cigar City Hunaphu Två levande legender inom ölvärlden även om de är helt olika. Kan bli en Huna-vertikal om vi har tur!
Sen är det ju de 3 Drie Fonteinen ölen, Zenne y Frontera som bara släpptes i ca 4000 flaskor och de flesta gick till pubbar. Det är en lambic som lagrats i två olika fat, sherry och portvin. Kan bli kul att prova Framboos och Hommage mot varandra dessutom. Med lite tur får jag dessutom tag på en Hommage som släpps på systembolaget nu i mars och då blir det vertikal!

Detta är det som står finns i evenemanget på facebook, med länk.
Detta är en auktion till att delta i en helt otrolig och unik ölprovning den 9 april i Malmö där allt överskott går direkt till barncancerfonden (mat samt transport från provning måste finansieras). Totalt finns det 7 platser till denna unika provning. Absolut minsta accepterade bud är 1000 kr.
Bud (skickas i privat meddelande eller till mail) accepteras till och med den 13 mars. Jag kommer att uppdatera dig om just du skulle ligga under 7 personers spärren.
Om du inte kan delta men gärna vill ge ett bidrag i hantverksölets namn är jag dig evigt tacksam
Notera att alla kommer att tvingas till att visa legitimation så att ingen under 18 kommer att kunna delta

Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.


Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.

More Posts - Website

Follow Me:
YouTube

2 Responses to “MankerBeer Meets: Öl i förmån till barncancerfonden”

  1. Micke says:

    Hej!

    Jag kan tyvärr inte ta mig till Malmö men om man kan Swisha över ett mindre bidrag så gör jag det!

  2. Jonas says:

    Här händer det inte mycket längre:(

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply