Beer Makers Dinner med nya Londonbryggerier på Nytorget 6 23/9

Efter att USA de senaste åren har tagit allt större plats på den internationella ölmarknaden så var det uppfriskande när vi för ett par år sedan fick se en modernisering av den brittiska bryggeriscenen. Plötsligt dök bryggerier som Thornbridge, Siren, Redchurch, Summer Wine med flera upp i Sverige och utomlands och brittisk öl var inte längre förknippat med pintglas av bitter. Sedan hände någonting och av de bryggerier som dök upp är det inte alltför många som fortfarande har ett starkt fäste i Sverige. Lyckligtvis ser vi fortfarande mycket av Thornbridge, Siren, Summer Wine och Buxton i landet men i övrigt känns det som en liten svacka.

Därför är det kul att se att det nu på Stockholm Beer and Whisky Festival dyker upp lite nya bryggerier från det anrika öllandet. Lite otippat är det Spendrups som gjort en satsning de har valt att kalla London Craft där man har bjudit in fem stycken för mig nya bryggerier. By The Horns Brewing Co, CRATE, Fourpure Brewing Co, Redemption Brewing Co och The London Beerfactory. Spendrups har länge satsat mycket på brittiska bryggerier och det ska bli spännande att se vad man nu har funnit.

BMD

Fourpure ligger på samma gata som de lite mer kända sverigebekantningarna The Kernel och Partizan medan Crate har sin hemvistelse lite österut där de brygger öl och säljer trendig pizza i en gammal industrilokal.

För att ge en försmak av vad just Crate och Fourpure har att erbjuda annordnar man redan imorgon 18.30 en Beer Makers Dinner på den grymma restaurangen Nytorget 6 i Stockholm. Restaurangen har riktigt god mat och ett ölutbud som har överraskat mig de gånger jag tidigare har varit där. Sju rätter med lika många öl från de båda bryggerierna kommer att provas och det finns även bryggare på plats som kommer att prata om sina öl.

Restaurangen är inte stor så det är inte alltför många platser, men de som finns bokas direkt via Nytorget 6 (info@nytorget6.com) och sju rätter + lika många öl till maten går loss på det förvånansvärt låga priset av 495 SEK.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply