Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Inför Malmö Öl & Whisky Festival 1-2 April

Om en månad  är det dags för Malmö Öl & Whisky festival.
Att säga att en festival är annorlunda från den andra är alltid svårt. Men i Malmö är det faktiskt annorlunda.
Det är en väldigt väl genomtänkt festival, mycket toaletter, 6 stycken rejäla vattenstationer med vask och avlopp och så maten så klart. Att skåningar gillar mat vet ju alla och det är det första klagomålet vi lämnar på alla festivaler vi besöker: För dåligt med mat.
Men i här, till skillnad från andra festivaler, möter vi ett stort och bra sortiment med mat, spridda över festivalområdet. Dessutom har man en helt unika cigarrlounche, det är man helt ensamma om på en festival.

logo1Naturligtvis kommer vi att fokusera på ölen och på vilka utställare som kommer även om både jag och Kristopher gärna tar en fin cigarr i kombination till en bra öl.
Vid de tidigare mässorna i Malmö har det varit mycket sprit, men det märks att ölen tar mer och mer mark och även i år kommer den mycket populära mikrobryggeribaren att finnas.
Det är så populärt att den har blivit delad i två och
Detta är ett väldigt bra sätt för även de minsta bryggerierna att kunna komma och visa upp sig då det är ett lite billigare sätt att deltaga.

Mikrobryggeribaren är för mig personligen det roligaste inslaget på mässan. Ska bli väldigt kul att prova öl från Migranten, Chad Beer, Raj Raj, Hönsinge Hantwerksbrygger etc.
Annars är det ca 100 utställare och av dem sticker de lokala ut mest, som sig bör på en festival, Malmö Brewing Co, Brekeriet och Remmarlöv samt importörerna Galatea, Constant Companion och Great brands för att hämna några.
Utställarna kan man annars hitta på denna länk.

Lite tråkigt är att man får året inte kommer att ha shuffleboard, men detta är utbytt mot en annan het trend i Beer Pong samt vanliga Pingisbord om man vill ta ett litet break från drickandet.

Priserna är 210 kr för fredagen den 1 April och 250 kr för lördagen den 2 April.
MankerBeer kommer att lotta ut 2 st biljetter på vår facebook sida, ett bra läge att hålla ögonen öppna!

Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.


Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.

More Posts - Website

Follow Me:
YouTube

3 Responses to “MankerBeer News: Inför Malmö Öl & Whisky Festival 1-2 April”

  1. Hinken says:

    Tjena! Blir det ingen traditionsenlig genomgång inför CBC i år? Vore jäkligt trevligt!

  2. Jonas says:

    Kul sida

  3. Jonas says:

    Jaha då var det en ölsida mindre i alla fall.

    Eller vem vill läsa på en sida som senast uppdaterades 1 mars ( dvs 45 dagar sedan )

    Tack för en bra tid…..

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply