Categorized | Ölrecensioner

Lite blognytt, hitta biran, brooklyn och annat

Okey, så första delen av “hitta biran” i Göteborg är avklarad och vanns av Dempa. Grattis!
Vore kul med något liknande i stockholmsområdet.

För övrigt kommer Brooklyn till mig av två anledningar, dels för deras Beer Dinnern på Akkurat med föreläsning tidigare på dagen. Men nästan 1000 pix för 7 rätter och lite olika öl känns ändå mycket. Någon som vill gissa på vilka av deras öl de tar med? Har bara testat 4-5 av dem så skulle vara intressant att se.

Andra anledningen är en fråga, som kanske är lätt att googla, men då får jag inget att skriva om, jag ligger ändå i botten på Schnille och Schmaks lista över uppdaterade bloggar. Frågan lyder iaf vilka det är som distruberar Brooklyns öl i Stockholm? Borde ju vara en och samma “importör”?
Har en liten följdaktivitet nämligen, men det blir för framtiden
.

EDIT: Då det var Carlsberg som hade skickat ut infon borde det ju logiskt vara dem som skickar ut Brooklyn och helt klart stämmer det vid en närmare granskning. FAN OCKSÅ!

På tal om Akkurat så såg jag att man kan signa upp sig för ett “ölnyhetsbrev” där deras ölnyheter skickas ut så man vet vad som kommit in och ska kopplas på. Önskar att Bishops vore smarta med något liknande.

Vidare så har jag en god vän, som jag lovat att omnämna här och vilket gör att jag kanske borde uppdatera än oftare – han läser nämligen bloggen då han besöker badrummet för lite långvarigare behov varpå jag skulle få han att 1. besöka herrarnas oftare eller 2. lära sig att besöka bloggen även då han inte besöker nämnda rum.

Nu är det dock dags att vakna upp, ta mer kaffe och förbereda mig för en dag av icke-öl. typ. Börjar bli svårt att motivera sig att inte vilja prova något av det som står hemma, “det kan ju bli gammalt/tappa smak/stjälas vid ett inbrott i lägenheten/försvinna/etc etc” som bortförklaringarna kan lyda.

Nä, idag är det sol. så skål på er!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

5 Responses to “Lite blognytt, hitta biran, brooklyn och annat”

 1. Daniel says:

  Idag är det sol. Det funkar för mig också!

  Du ligger väl inte i botten av listan (som bara var till för att poängtera att vi uppdaterar för ofta), du ligger ju faktiskt med i den delen vi skrev på bloggen. Utöver den listan finns det ju ett stort gäng bloggar ytterligare som inte tog sig in på listan.

  Vad var det för följdaktivitet du tänkte med Brooklyn som sket sig iom att Carlsberg distribuerar dem i Sverige? Kan man överföra den aktiviteten på ett annat bryggeri?

  Lev väl och skål!

  Daniel

 2. Johan-FemKommaNoll.TV says:

  Som du nämner är det just Carlsberg Sverige som säljer Brooklyn. Men det betyder inte att de har en massa roligt på lagret liggandes. Skulle bli förvånad om något annat än EIPA, Chocolate stout,lager, brown ale, Brooklyner och kanske Local 1 dyker upp. Fast de flesta är ju goda på sitt sätt.

 3. Gyllenbock says:

  Enligt nyhetsbrevet från Akkurat skall dessa öl serveras till middagen:

  Brooklyn Schneider Hopfen- Weisse (Brooklyn Brewery, New York)

  Brooklyn East India pale Ale

  Brooklyn Schneider Hopfen- Weisse( Schenider Weissbiebrauerei, Kelheim)

  Brooklyn Lager

  Brooklyn Brown Ale

  Brooklyn Monster Ale 2007

  Brooklyn Black Chocolate Stout 2008

 4. Johan-FemKommaNoll.TV says:

  @ gyllenbock, helt rätt, hade inte läst bara

 5. Manker says:

  Hmm, angående Brooklyns middag var det inga kalasöl man inte provat. inte värt 1000kr. men vore kul.

  ang leverantör så "har" de bara EIPA, Brown Ale och lager. hade tänkt be stället jag hänger på beställa in mer kul av olika sorter och skulle se om det var säg Brill som de tog in Brooklyn från (tex..). Då hade man kanske kunnat be om ngt mer kul, men icke.

  idag var det IPA-provning och hummer i en park. uppdatering imorgon

  och daniel, jag vet att det var topp 15 😉 men man vill alltid va på topp

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply