Categorized | Ölrecensioner

Monks Amerikaspecial del II

Så. dags för del två av Monks Amerikaspecial. blev lite ledsen som sagt att jag inte kom dit i lördags, men beroende på hur länge de kör vidare på den så får jag ta mig dit igen.

Dags för resterande öl och först ut är:

Sierra Nevada Stout (fat):
Typiskt stoutdoft med kaffe och choklad, svaga vinösa toner. Lite, lite russin. Finner även lite enbär med den typiska Jenkasmaken. Mycket lättsamma toner jämfört med de lite starkare stoutsen. Sen ligger den på 5.8% också så. Hade dock förväntat mig något mer, av något iaf. Inte dålig på något vis utan väldigt lättsam och god att dricka fler utav. “En enkeldrucken smuttaröl” som min vän sa.
Betyg: 4 kastanjer av 7 (4/7)

Medan jag min stout så tog min vän, på min inrådan, in en Lagunitas IPA:
Påminner väldig mycket om Dales Pale Ale med den svaga nötigheten, som jag dock inte gillade. Känns lite brittisk innan jag vant mig vid den särskilda humlekaraktären som sedan tar över lite mer och mer. Jag älskar amerikansk IPA och ogillar brittisk men denna känns ändå som någon mix av de båda, elle iaf en mix på en välhumlad och en nötig IPA. Vilket jag tyckte var riktigt bra.
Betyg: 4.5 kastanjer av 7 (4.5/7)

Så till en av kvällens favoriter som min vän var smart nog att ta in: Lefthand Juju Ginger:
Förutom den riktigt snygga flaskan och med en öl som ångar om ingefära och kryddor så blir man först lite besviken på smaken. Ale’ig med okey smak av ingefära, dock lite tam jämfört med doften. men så snart smaklökarna har vant sig så blir det riktigt bra. Eftersmaken är även den väldigt trevlig.

Min sista öl för kvällen, som jag väntat år på att få dricka igen. Magic Hat # 9:
Drack den som sagt på tapp i USA och gud vad jag saknar USA med alla deras lokala bryggerier, så nära man kommer färsk och intressant öl som motbevisar fördomarna om amerikanare som bara dricker blasklager. Oh well, tillbaka till den magiska hatten.
Finfin persikodoft som inte bryter av i någon lagersmak utan snarare drar åt IPA-hållet, sen står det också “not quite a pale ale” på flaskan och det är just så det känns. Väldigt lättdrucken och fräsch med en klar persikosmak med lite humle genom hela flaskan.
Betyget: 5.5 kastanjer av 7 (5.5/7) en toppöl på sommaren och en väldigt god fruktöl.

så. det var allt för nu. på onsdag flyr jag landet sydöst och Polen. så då vankas det polsk öl och annat kul. De har även La Trappe stora lerkruksflaskor för en spottstyver så blir att köpa på mig lite sånt samt andra lustigheter jag redan hittade sist jag var där.

tills dess. väl handlat!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply