Categorized | Ölrecensioner

Öl i Japan, billigt/dyrt och lustigt?

Jag sticker iväg till Japan över jul och nyår och har tittat runt på lite sidor om saker att göra och se etc. Ramlade då över lite ölbutiker de har i Tokyo. Förutom att de har en hel hög med mikrobryggerier att åtminstone läsa på lite om så har de ett par butiker med ett rätt shysst utbud.

Jag kolla runt lite för skojs skull och såg att de hade lite roliga priser.

Nøgne Ø Dobble IPA plus alla andra öl från dem för cirka 90kr
Dark Horizon 2nd ed kostade iof 200kr

Rogues små 35cl flaskor kostar 30kr/styck inkl deras Shakespeare Stout
Deras stora flaskor var dock lite dyrare, cirka 200kr. men då fanns också vissa kuligheter jag inte sett förr.

Kul också att de hade sprit från Rogue!

Från Mikeller hade de också lite kul

en liten Black Hole för cirka en hundring
eller deras övriga i normal storlek för samma pris.

Jag är inte helt på det klara än om vissa priser är dyra eller billiga, men för att vara på andra sidan världen och jämfört med bolaget i vissa fall känns det hyffsat ok för att få tag på vissa läckerheter.
plus att det lär finnas mer butiker med bättre priser samt hela det japanska utbudet

blir intressant detta

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Öl i Japan, billigt/dyrt och lustigt?”

 1. Gyllenbock says:

  Det lät inte alls dyrt för att vara Japan. Undrar om det finns någon svensk öl att köpa där? Jag har varit i Tokyo men det var bara i två dygn, en häftig stad det där det.

 2. Daniel says:

  Ser bra ut, men finns det inte japanska mikrobryggerier? Lagom skoj att åka runt halva världen och dricka det som finns hemma tycker jag!

  Daniel

 3. Manker says:

  Gyllenbock> Nej håller med, tycker vissa priser var mer okey än andra. och särskilt om det är sånt som man annars måste byta till sig eller privatimportera för större summor. Särskilt Rogues småflaskor lät lockande.

  och de hade även lite svenskt, vilket var kul.

  Daniel> jodå, har en hel lista på cirka 20 mikrobryggerier bara i Tokyoområdet. ska passa på, om vi hinner, att besöka något. de har även finfina sorter samt andra med flaskor och namn som bara måste provas. Så lär dyka upp en fin japansk öl-special efteråt hoppas jag

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply