Categorized | Ölrecensioner

Min sista flaska Chouffe Dobbelen Triple – En uppgång och ett fall?

Så var det dags, inte orkat iväg till bolaget för lite slö-öl inför helgen så tänkte att det var dags att beta av detta humlekalas. Drack min första flaska av den då den kom i somras och den kvitterade då ut mitt högsta betyg med motiveringen att det var en orgie i smaker, humlighet och doft.

Flaska nummer 2 tyckte jag också var bra, trots att den dracks till hummer ute i en park och därmed kanske fick lite annorlunda bismaker, men redan då kände jag också hur smaken hade ändrats lite. Explosiviteten var borta och istället var det lite mer humlesmaker som cirkulerade.

Så, vad ska denna sista flaska bjuda på?

Skum: Fortfarande samma fina, ljuvliga humleskum som dock faller bort lite snabbare än förr.

Doft: Humle i kvadrat, men stinget och de olika tonerna av grape, fruker, citrus med mera är borta. Det var de även på flaska två då dofterna nu var mer ihopsjunkna än i fallet med den första flaskan. Men det är fortfarande gott att dofta på
Dock kommer nu smakerna av karamell, lite liknande Souther Tiers humle, fram tycker jag – om de nu ska vara där.

Färg: Lika fint ljus-guldigt som tidigare.

Smak: Beskt och mycket bittert, dock är smakerna liksom dofterna ihopsjukna och nu framträder kolasmak och även smaken av “öl” vilket tidigare smakade IPA.
Smakar lite burköl till och med. Beskan och bitterheten tar över smakerna utan att bjuda på blommighet eller smak.

Som så mycket annan humlekraftig öl ska den förtäras snabbt och så är även fallet här, även fast jag tycker det är spännande att se hur andra smaker träder fram med tiden. Som andra ölbloggare har sagt så är IPO:r kanske inte helt fel att hålla lite på. Visst tappar de mycket, men även andra smaker kan då framträda.

Betyg? – Bra

Synd att en öl gått från topp till detta, men det är nog mycket pga färskheten.

nu blir det en helg med lite annat och på måndag får jag se vilka jänkare jag ska investera i. Vill ha Lost Abbeys samtliga men har fasiken inte råd. Så får se hur det blir.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Min sista flaska Chouffe Dobbelen Triple – En uppgång och ett fall?”

  1. David L says:

    Tyckte det var fantastiskt i somras, men det fick räcka med en flaska då jag antog att en andra skulle bli stående ett tag utan att vinna. Har en N'Ice Chouffe kvar från förra julen dock, vilket ska bli väldigt kul att testa (förhoppningsvis).

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply