Categorized | Ölrecensioner

En summering av lite halvtrista Japaner

Varför inte en liten summering av vad som dracks i Japan? Tyvärr hade vi på grund av antalet dagar på vardera plats inte tid att besöka eller få tag på roligare japansk öl – var ju knappast prio 1 på en resa likt denna. Därför är det lite knappa kommentarer på vad som dracks.


 • Kirin Ishiban (Maribana?) – En Pale Lager med nyplockad humle, tydligen görs dessa någon gång om året för att fira att det är nyplockad humle. Dock är jag osäker på om det var Maribana jag drack? En burk med lite fin humle på vart det dock. Smakade malt, citron och lite gräs. En rätt trist lager utan humle tyckte jag. Betyg? – Sådär
 • Kirin The Premium Muroka – En ofiltrerad premium Lager som vart rätt mörk och påminde om en sötare dark lager. Rätt smakrik med lite karamell, malt och en viss bitterhet. Den bästa av de öl jag drack i Japan. Betyg? – Ok.
 • Hoppy – En speciell dryck må sägas. Nämligen en alkoholfri “humlebrygd” som man sedan spär ut med japanskt brännvin. Själva blandningen klarade jag mig utan, men Hoppy’n i sig vart intressant. En vattnig och lätt vätska men med en helt okey humlesmak, ingen beska, ingen smak av citrus, frukt eller något annat än just humle. Intressant mer än god, Betyg? – Sådär.

Lyckligtvis har jag de andra flaskorna som jag tror är desto mer spännande kvar. Sen drack jag ärligt talat inte så mycket öl, mest för att vi var där rätt kort tid och över nyår. Så blev desto mer vin, drinkar (Kareokebar med fria färdigmixade drinkar i 2 timmar) och champagne (Moëtfrossa på 37-våningen med utsikt över Tokyo var inte helt fel på 12-slaget).

Annat vi hann med? Well, vi fick se kejsarparets årliga nyårsframträdande (de visar sig och pratar offentligt 2 gånger om året så var rätt stort tycker jag), vi bodde så vi såg Mount Fuji (vilket ändå ligger ett par mil bort).

Slänger in lite foton, tyvärr rätt dåliga då alla från Tokyo och som vart tagna med en bra kamera ligger på tjejens kamera.
Utsikten från Gifu Castle (sydväst om staden Nagoya), hus vart än man tittar

En inte helt illa pinkad utsikt från hotellrummet i Tokyo.

Saké blev vi rätt okey med att dricka till slut. Bra många sorter att välja på jämfört med här hemma. Kan numera inte rekomendera något av de på systembolaget. Vi köpte bolagets 3-packs provlåda men den är inget mot det vi fick smaka på i Japan. Lite synd att bolaget inte vågat ta in bättre sorter.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

4 Responses to “En summering av lite halvtrista Japaner”

 1. Fredrik says:

  Låter som om du haft en riktigt trevlig resa 🙂

 2. Manker says:

  Slänger in lite foton bara för att. Får ta med några till då jag testat och recenserat min öl från gifu 🙂

 3. Lars-Göran says:

  Manker: Det står Toretate på den översta Kirinburken (den med färsk humle) Hittade den på ratebeer iaf..

 4. Manker says:

  Tackar Lars-Göran! då vart den delen utredd 🙂

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply