Categorized | Ölrecensioner

Goose Island Bourbon County Stout på bolaget och lite amerikanskt igår

Häromdagen var jag inne på systemets hemsida (som vanligt) och tittade runt och valde att gå igenom samtliga öl de hade på regeringsgatan. Plötsligt föll över “Goose Island County Bourbon Stout“, varför fanns den där? Skulle också finnas 6 stycken. Rester? Fel? Beställt?

Gick iaf dit i fredags och tittade och tomt var det på hyllorna, så tänkte inte mer på det utan gick hem (vilket gick att läsa i fredagens inlägg).

Men efter att ha varit på Monks i fredags och druckit denna underbara brygd så gick jag in igen på hemsidan och kollade och nu fanns det 4 stycken kvar. Alltså bör de finnas inne? Så skyndade mig dit i lördags och japp – de fanns inne på lagret och jag fick undan 2 stycken av dessa. Fan vad kul.

men ser nu att de säkert är rester från december 2008 då de senast fanns inne.
Synd men tur för mig med dessa inventeringsfel (eller beställda men inte alla uthämtade).

Recension på den och annat jag drack på Monks kommer imorgon.


idag erbjuder jag dock två smårecensioner på två amerikanska lagers jag drack igår på Texas Longhorn. Mest för mitt index skull men också för att visa hur viss öl blir bättre om den serveras helt rätt.

Först ut var en klassiker, Samuel Adams Boston Lager på fat. En öl som kan vara sådär på flaska men nu kommer den perfekt skummad och i kylt glas.

Skum: Mjukt, småfluffigt och ljust cremefärgat
Färg: Lite mörkare gyllene
Doft: Friskt med persika och aprikos även lite humle.
Smak: Liten humle sådär som i en bättre humlad lager. Finare frukighet än förväntat
Betyg? – Ok+, en fin och fräsch lager med karaktär


Kvällens andra öl till min biff blev sen en Millers Lone Star, varför beställa dessa istället för en god Sierra Nevada eller Anchor? Jo, för att se att det är intressant att testa lagers för att se vilken skillnad det faktiskt är.

Skum: Ljust lagerskum, rätt mjällt.
Färg: Ljust gyllene
Doft: Majs, typisk lagerdoft. Lite citrus
Smak: Rätt lätt, mest majs och lagersmak. Även citrusen är där. En trist majslager
Betyg? – Sådär, rätt menlös och trist.


Nu blir det lite vila. Är ju trots allt söndag

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply