Categorized | Ölrecensioner

‘USA-veckor’besök på Monks del I av II

I fredags var jag och en vän på Monks för att se ifall deras USA-veckor på sveavägen höll samma mått som de på Wallingatan (de gjorde inte det pga mindre utbud, men var bra ändå). Listan som publicerades här på sidan följdes någorlunda och i två inlägg kommer vad som dracks redovisas.


Flying Dog Double Dog på fat hade blivit ersatt med den lite snällare Flying Dog Doggie Style Pale Ale. Vilket också blev kvällens första öl.

Skum: Normalt, halvgräddigt skum som sjunker till ett jämnt litet lock
Färg: Klart och brun-orange’t
Doft: Humle och nötter i bra mix á la vanlig pale ale
Smak: Rätt lätt i munnen. Mjuk smak med lite frukt, torrhet och beska. Dock lite vattnig och klen tycker vi båda. Tappar rätt mycket smak. Lite synd på något vi förväntat oss mer av

Betyg? – Ok, inte helt lattjo


Vi testade även Flying Dog Snake Dog IPA för att se om den bjöd upp på en svängigare dans.

Skum: Halvskummigt (var ju ändå på fat), vitt litet lock blir kvar
Färg: Kristallklart och guldigt
Doft: Humligt med touch av citrus och lite gräs
Smak: Väldigt lätt i munnen med med lite sprudlande kolsyra. Fin smak med lite syrlig beska, inte så mycket tropiska frukter utan mer beskhet. Liten liten nötighet finns där också.

Betyg? – Bra, Var inte dålig på något sätt men lite halvtrist på fat


Som nämnt fick jag tag på två Goose Island Bourbon County Stout
på bolaget i lördags, men en sådan dracks även i fredags. Vilken lyx!

Skum: Lågt, lite mörk chokladbrunt. Faller ned och lämnar lite rester på kanterna
Färg: Brunsvart
Doft: Underbart med massor av bourbon men ändå mycket mörka och röda frukter såsom mörka hallon, vinbär och björnbär. Samtidigt finns där espresso och en fin söt och len underbar doft från bourbonen som ger rökighet och vanilj. Toffee vill jag också påstå.
Smak: Samma smakexplosion som doften! Krämig smak där bara en sipp spränger munnen med härligheter. Fin vaniljglass med massa bourbon och mörk choklad i. Frukterna finns också där i smaken. Som det står på bör man nog njuta den med en cigarr – nästa gång så. Tappar inte heller smak.

Betyg? – Kalasbra!, en av de bästa öl jag druckit!Sist ut idag då? Great Lakes Glockenspiel, en weizen bock? Ja, varför inte?

Skum: Rätt lågt och tunnt skum. Små små bubblor och med smutsigt skum
Färg: Rostbrunt
Doft: Påtaglig vete, viss strävhet och tydlig fruktighet. Nästan like humlelik med viss krydda. Även tydlig banandoft finns.
Smak: Lätt i munnen. Inte så påtaglig kolsyra men med lite torr beska. Skumbananerna är rätt milda men finns där. Viss alkohol finns också i smaken. Mer en unison smak än något som står ut. Ändå god blandning av lite vetighet och fruktighet.

Betyg? – OK+, inget som övertygar mig men fin ändå


Nix, nog för idag. Finns en bra mängd till för imorgon

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “‘USA-veckor’besök på Monks del I av II”

  1. Fredrik says:

    Trevliga öl ifrån Flying Dog, drack själv en double dog häromdan.

    Borde ta och åka till monks någon dag, har faktiskt aldrig varit där och druckit öl.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply