Categorized | Ölrecensioner

‘USA-veckor’besök på Monks del II av II

Del två från vårt besök på Monks och deras USA-veckor då. Fasiken dricker mer öl än jag hinner få upp här, men kul det med så.Det som vidare dracks på Monks förra fredagen blev iaf:

O’Fallon 5-day IPA, en sån där öl man sällan hör om – O’Fallon liksom?
Om ölen står det på ratebeer att man tillsatt hel humle på slutet i några extra dagar, får se om det märks.

Skum: Lågt, faller rätt fort och lämnar lite rester på kanten
Färg: Grumligt och aprikosgult
Doft: Inte så kaxig humle. Rätt “långt in” sitter doften. Lite fruktighet, nötighet och humle dock. Lite mer som en Pale Ale nästan.
Smak: Lite gammal? För humlen är rätt vag och det är mer besk smak, säkerligen i så fall från sluthumlingen. Massvis med citron dock. Svårt att bedöma den då det är mer beska och citron än smak.

Betyg? – OK, lite avslagen eller bara väldigt citrusaktig?


Dags att gå bananas tänkte vi, så fram med en Rogue Brutal Bitter!

Skum: Luftigt och fluffigt med rätt vitgult skum
Färg: Aprikosgult
Doft: Aprikos och persika. Ändå väldigt humlig. Lite krämig och bitter humle. Väldigt god “banan-och-mango-pure”-doft (haha).
Smak: Rätt medel munkänsla men med väldigt speciell smak. Lite enbärsaktig humle tyckte jag? Tydlig och god bitter smak och likaså i eftersmaken som var bitande.

Betyg? – Bra, goda blandningar av smak och bitterhetEn björn, rastafärger och lite “bastardized scotish red ale”? Bear Republic Red Rocket Ale it is!

Skum: Litet cremefärgat skum som faller ned och lämnar liten kant
Färg: Mörkt bärnstensfärgat
Doft: Lite humle och något som påminner om kåda. Karamell och bränt socker finns där också
Smak: rätt rejäl och direkt smak med kåda, socker och med fin efterbeska. Torrhumlad? Lite speciell jäst-aktig smak tycktes också finnas.

Betyg? – Bra, en öl jag gärna dricker igen


Sist ut då? Rogue Dead Guy Ale har jag inte druckit, så in med en sån.

Skum: Små lätta bubblor med rätt vitt skum
Färg: Gyllenbrunt
Doft: Humle, nötter, lite sött och karamellaktigt. Inte så fruktigt
Smak: Rätt lätt munkänsla. Först kommer citrus som sedan övergår till något sötare. Efterbeskan smyger därpå fram. Inte så kraftig som Double Dead Guy:n, mer som en lillebror. Gillar beskan och det lilla bärfruktiga.

Betyg? – Bra+, gillar den och ser nu att jag gett den bättre betyg än Double Dead Guy Ale, måste kanske testa storebror igen. Trevligt


Nu följer en vecka då jag inte riktigt vet vad som händer, köpt på mig lite skojiga saker att prova, andra att skriva om – så den som lever får se.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply