Categorized | Ölrecensioner

Inköp: Dagen går i svart, både som "Pingvinen" och Black Ops


Halv nio. halv fucking nio, var jag utanför regeringsgatan idag. Inte först heller. Men inte sist. Lyckligtvis kan jag förklara det med att jag ändå skulle iväg på morgonen och skulle till närheten av bolaget, men ändå. I kyla och tristess stod man dock där i timmarna en och en halv.

Och för vadå? För vare sig Curvee’n eller Kriek’en som skulle komma ville jag ha.
Sierra Nevada Harvest däremot, trots att det känns som om hela processen med att plocka humlen och brygga på en dag är bortkastad då den sen ska fraktas hela vägen hit till Sverige. Men två sådana blev det.

Brooklyn Black Ops vill man ha bara för den snygga flaskan, att sen innehållet lär vara sjukt bra gör ju inte saken värre. Då även kartongen var snygg så följde den med, liksom 5 flaskor.

Slutligen stod jag i valet och kvalet för BrewDog Tactical Nuclear Penguine. 530:- i all ära för 33cl 32%’ig öl. Kanske inte helt värt det, särskilt då det är kapsyl på den. Men står man bland de första i en kö, i kylan, i 90 minuter och det finns en öl de enbart har 23 stycken av. Visst fan åker den med.

Nu är däremot kylskåpet fullt, så det blir att ta en öl med Erik idag och sen till Monks för lite musslor och gott! Det är jag värd

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

10 Responses to “Inköp: Dagen går i svart, både som "Pingvinen" och Black Ops”

 1. Baggen says:

  5st Black Ops + Pingvinöl ? Damn, du har verkligen en stabil ölbudget! Jag har redan blåst min denna månad pga trading och köp av öl från belgien. Trots detta blev det 3x Black Ops men inget mer 🙂 Ska bli kul att jmf:a 2008 med 2009.

 2. Manker says:

  Jo, men 1 black ops går till en vän och pingvinen tror jag att jag splittar på en ölprovning. Varit lite taktisk och startat ett litet livsnjutargille med några vänner som jag försöker förmå att uppskatta mer av vad de dricker. så varje inköp brukar splittas på 5 pers som minst. rätt fiffigt om man vill komma billigt undan.

  men som sagt, black ops är för snygg för att inte ha hemma. Precis som Local-flaskorna

 3. Stouter says:

  Själv missade man Penguin i Malmö, enligt uppgift var det en snubbe som tog de sista två 1-5 minuter innan jag kom till hyllan, men sånt är livet 😉

 4. Manker says:

  Segt värre. Var först inne på att köpa en för att kanske kunna byta bort då jag främst vill ha och dricka amerikansk öl. Men kan säga att i stockholm så ransonerades dem först ut, sen var det fri jakt på de 9 som blev kvar. Tror två killar från De Klomp tog sammanlagt 3 var. Men rent logistiskt så var det enda sättet.

  Tror den är lite (läs väldigt) överskattad och jag hade aldrig köpt den om jag inte anar att jag kan dela den med några. Fattar inte tanken med att släppa en så stark öl på 30cl flaska med kapsyl och inte återförslutningsbar på något smidigt sätt

 5. palealesaints says:

  man får se till att ha en kapsylpåsättare! väldigt praktiskt i många lägen.

 6. Manker says:

  Sant där. Men ändå, litet minus. Särskilt då 32% och 30cl inte är något man vill hosta i sig för snabbt. Man vill ju njuta den långsamt. Trevlig blogg btw, den var ny för mig.

 7. Stefan - Ölsvamlarn says:

  Då måste jag sett dig idag jag var där ca 09:50 och fick nog flaska 12 eller 13 av pingvinen. Blev även en flaska av varje.

 8. Manker says:

  Så kan nog ha varit. var 3'a i kön efter två killar som var där lite före mig imorse. Lite ovärt då det började dyka upp folk först vid 9. Inte så lång kö ändå, trodde det skulle vara mer då det ändå släpptes whiskey. Fick flaska 3, men som sagt, ville egentligen inte ens ha någon. Men kan vara bra att ha hemma så. Men ska röja ut för att få plats för Black Ops, frågan är vad man vill nalla på 🙁

 9. Yury says:

  Kul med en black ops låda 🙂

 10. Manker says:

  jo, och snygg var den. så den får nog stå kvar ett tag. Sparar ju lite av mina roligare/godare/snyggare flaskor, korkar etc. så den lär väl få vara kvar. jänkarölsfantast som man är

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply