Categorized | Ölrecensioner

Äntligen i magen: Sierra Nevada Harvest 09

Fredag, en lyckans dag då veckan äntligen är över. Efter en lång vecka där varje kväll har varit en “ska jag öppna något gott nu? nä, är för trött” så kom nu stunden då det vart mat – och en god öl. Vilken det skulle bli vart lite otippad, men jag förtjänar något gott. Så valet föll på Sierra Nevada Harvest 09, en Wet Hop IPA, där vi nog alla läst på flaskan, internet eller hört från grannen vad det innebär. Lite intressant tanke, hur blev det i praktiken?

Flaskan är nyss öppnad och första kupan ligger och skvalpar i magen. Såhär fint kan det vara i glaset då.

Omdömet då?

Utseende: Högt fint beigefärgat skum med minimala bubblor, fast lite större “on top”. Lätt mjällt på toppen. Sjunker fint och lämnat mycket skummiga rester över glaset. Fin färg som ni kan se.
Doft: På en meters håll känns den extremt tydliga humledoften. Oerhört frisk humle där varenda del av humlekotten “går att känna”. Grapebeska och citrusfrukt finns självklart där. Annars är det just humlekotten som får vara ensam på scen, väldig “kottig” doft. Cascade och centennial såhär “färskt skapat” är mumma.
Smak: Medel munkänsla med fin kolsyra och fyllighet. Underbar smak här med som är precis som doften. Humlekottar, citrus och mer kottar. Precis såhär ska de IPOr jag dricker vara, bastanta brygder utan att nödvändigtvis vara för starka (6,7%). Just det där extra som separerar humlen och kottarna känns (bokstavligen) här.

Betyg? – Bäst. Detta var fint det. Bastant, potent, kraftig, fin humle! Detta visar skillnaden på välhumlad och “väl, humlesmakande” öl. Båda är i och för sig trevliga 😉

För övrigt kan jag rekommendera Siera Nevadas hemsida som jag tycker är riktigt välgjord för att lära sig om ölen! Dessutom finns det endast 96 flaskor kvar i detta nu, och alla utom en av dessa i malmö.. kanske blir att lägga en beställning med andra ord!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “Äntligen i magen: Sierra Nevada Harvest 09”

  1. Fredrik says:

    Mycket bra öl kul att den är färsk!

  2. Manker says:

    Om inte annat så smakar den oerhört färsk. Tror att beskan blir tydligare ju äldre den blir samt då förlorar mycket av sin humlekottesmak. Mycket trevlig öl. Nu vill jag dricka de 2 andra i harvest-serien. Främst då Chico Estate då souther hemisphere brykar dyka upp på denna sida atlanten

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply