Categorized | Ölrecensioner

BFM Cuvée du 11ème och ännu en stundande ölprovning med öl #200

Vad händer hos Manker då?

 • Whiskeyöl samt “världens starkaste…”-provning i helgen. Det vankas BrewDog Paradoxer, Fuller Reserve Oak Aged 08, Ola Dubh 12 och 18 Y.o samt Pingvinen, Samichlaus Helles och som bonus Black Ops. mumsigt med andra ord!
 • Är även 3 öl ifrån recenserad öl nummer 200. Hundringen tog Oatgoop i november så jag jobbar på bra jag 🙂 Får se om Pingvinen eller Black Ops blir #200.
 • Regeringsgatan har fått in fler Harvest, Black Ops och lite annat på hyllorna. Trevligt för de som missade!

Men nu, öl:

När jag nyligen fyllde år fick jag bland annat ovanstående öl då det var den enda av de roliga som fanns då på bolaget som jag inte druckit men kunde mig tänka att dricka. En “jurassian fruity porter” som det står på flaskan? Men även cuvée, menar de som i vin eller enbart “hög kvalitet”?
Blir nästan lite orolig då jag öppnar flaskan, men ändå intressant.

BFM Cuvée du 11ème

Utseende: Skummter väller ur flaskan och lite går förlorat. Rejält tryck med andra ord. Poröst skum med allt från minimala till stora bubblor. Smutsigt skum och lite mörkt brun vätska med lite rött i sig.
Doft: Tydlig doft av jäst sen kommer det mycket frukter, framförallt av körsbär. Men också lite omogna gröna äpplen. Med den senare följer även en betydlig syra. Allteftersom kommer mörkare portertoner fram med vinös doft och lite bitter choklad.
Smak: Mycket kolsyra. Som en porter blandat med en skumpa blandat med en lambic vill jag påstå. Lite varierad smak som är svår att placera men spretar åt många håll, både i smak och intryck. Citerar en annan recension från ratebeer: “om är porter, så är det den konstigaste jag druckit”.

Betyg? – Ok, underlig brygd på sitt sätt, men samtidigt intressant.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

4 Responses to “BFM Cuvée du 11ème och ännu en stundande ölprovning med öl #200”

 1. Fredrik says:

  Grattis till öl 200 snabbt jobbat.

 2. Manker says:

  Mnjae, än är det inte dags att gå över ån. men blev 198 ikväll tror jag. Sigtunas Vårweizen, en riktigt bra hefeweizen med mycket fina humlesmak- och dofter. Dock verkar mottagandet vara lite varierat.

 3. Baggen says:

  Tack för tipset om reg44. Jag gick dit och köpte ett par SN Harvest på lunchen 🙂

 4. Manker says:

  Var ett par som gjorde. Fanns ju även black ops kvar. Trevligt värre och bra att fler fick tag i dem, särskilt nu när bolaget fixade om hemsidan på sistone

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply