Categorized | Ölrecensioner

BrewDog Punk IPA – We’re not gonna take it, or are we?

BrewDogs signum är ju lite att de är rebelliska, de är punk, vågar utmana yada yada yada. Men tyvärr tycker jag att trots att de vågar så når de sällan hela vägen. Deras Punk IPA var en av de första ölen som kom till systembolaget vad ja anar och är en öl jag druckit rätt ofta. Men är det bra eller inte? Är den typisk för IPOr? Många nya öldrickare som dricker den tycker den är “för stark” eller “för besk” och tror att alla IPOr är så, tyvärr. Systemets utbud av IPOr sträcker sig ju från denna till Sierra Nevadas Pale Ale (nu också Torpedon) samt kankse Slottskällans fina Red Ale (om man nu vill räkna in den till humligare öl).

BrewDog Punk IPA

Utseende: Små bubblor i ett rätt poröst vitt skum. Gyllene persikogul vätska
Doft: Tydlig klar grapedoft som nästan blir grape i kvadrat. Men även lite citron och kryddig gräsighet. Under all denna grapebeska finns lite tropiska frukter.
Smak: Lättare medelstor munkänsla. Stark och tydlig smak av grapefrukt och kryddigt gräs – kanske till och med citrongräs om man sträcker sig så långt. Fin grapebeska sittar också kvar i eftersmaken och gör att smaken sittar kvar ”hela vägen”.

Betyg? – Bra, hade fått ett plus om den haft mer och tydligare humlesmak och doft. Nu är det grape för hela slanten. Det är självklart ett bra betyg men lite mer humlighet hade brutit av den rätt kraftiga surheten i grape’en. Det är nog också varför vissa gillar denna medan andra tycker den är på tok för kraftig (främst mindre ölentusiastiska personer) som plockat på sig denna för att prova ”en sån där IPA”. Jag gillar den dock.

Ännu en öl från BrewDog som får betyget “bra” med andra ord. Jag vill dock ha någon som utmärker sig lite mer från dem för att ge dem mer cred. Nu vågar dem, men gör en sällan överraskad

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply