Categorized | Ölrecensioner

Smånytt + Mikkeller 1000 IBU – Tusen humletack för underbar öl!

Igår blidde det då ett besök på Sorbon. Ett mycket, mycket trevligt sådant och liksom förr är servicen i topp, priserna och utbudet desto mer toppat och man går aldrig därifrån och känner sig pank eller missnöjd (förutom han på “topplistan” som pyntat 400kr för en mariestad 40cl).

Efter lite snack med vår servitör (glömde ta namnet, exemplarisk service dock) så fick jag dock reda på följande.

 • Sierra Nevadas 30th Anniversary öl kommer dyka upp på Sorbon. Tror knappast de lär dyka upp på bolaget så nu vet ni vart ni ska kolla
 • Deras “källare” inhyser rätt mycket mer än deras lista, rätt logiskt och vanligt, men väl värt att veta annars då man alltid kan efterfråga sånt man är sugen på
 • De hade Mikkeller 1000 IBU (se recension snart), Sierra Nevada Brown Ale, Schnedier Sohn Hopfhen-Weize (ack vad den var god då den fanns på bolaget), Triple Karamliet m.fl på tapp. Alltid kul med bra tapputbud.
 • Måste även ta med detta, göteborgsk humor måste passas med göteborgsk öl. Se bara här ang. Oceanbryggeriets öl.

Det som dracks kommer dyka upp framöver, men likt ett klåfingrigt barn i en godisbutik – eller varför inte Kalle i sin chokladfabrik så vill man så gärna få ur sig vad som är bra. Kvällens topphit blev också dagens recension!


Mikkeller 1000 IBU, på tapp @ Sorbon
Enligt dem den första krogen som serverar den och den var rätt ny, på RB är det bara 2 ratings såhär långt. Så kul att ha druckit något lite nyare. 1000 IBU utlovar humle, sen är sifforna inte alltid rättvisande, men blir intressant att testa.

Utseende: Minimala bubblor, grumligt lätt rödbrun färg

Doft: HUMLE! Massvis med smak och aromhumle, hade velat se humlegivorna för denna! Känns som en hel lastvagn med cascadehumle. Detta är den grapeexplosion som BrewDog Punk IPA vill vara. Enorm doft med massor av grape, men så underbart balanserat med mycket gräsighet och desto mer humlekottar likt Sierra Nevada Harvest. Purfärskt känns det! Citron och även lite lime är också där mot en bas av lättare tropiska frukter.

Smak: HUMLE! Medelstor munkänsla, perfekt kolsyra. Hela klunken, eller sippen snarare – för detta är första Imperial (Double) IPAn jag känner att den måste sippas. I en enda sipp går man igenom hela humlespektrumet. Humlekotte -> dofta på färsk humle -> grape -> tokig grape efterbeska -> lite fruktighet. Underbart god för oss humleälskare. Hela kotten förvandlas bit för bit till en underbar upplevelse. Samma käftsmäll som jag fick första gången jag drack Houbblon Chouffe Dobbelen IPA Triple, så betyget lär bli enkelt att sätta.

Betyg? – Kalasbra!, Grattis. (nuff said).


Vad som kommer följa framöver är t.ex. Sierra Nevada Kellerweiz, Sierra Nevada Brown Ale, Flying Dog Horn Dog Barley Wine, North Coast Old Rasputin och slutligen Stone Ruination IPA.

Nä, idag är det sol, bra öl igår och allsvensk premiär – Life is good och forza blåvitt!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

4 Responses to “Smånytt + Mikkeller 1000 IBU – Tusen humletack för underbar öl!”

 1. Gyllenbock says:

  Bra säsongsstart av Blåvitt, fast 3-0 speglar inte riktigt matchbilden tycker jag.

  Kul med Sorbon, känns som att det är läge att besöka dem snart igen.

 2. Alexander says:

  Den där Mikkellerskapelsen vill man ju testa. Hoppas det dyker upp fat i Malmö också.

 3. Manker says:

  Helt klart en bra dag. Blåvittvinst och bra ölsäsongsstart om man ser till att det var första krogbesöket då det vart en fin solig dag. Ser fram mot uteserveringspremiären nu! och testa denna om nu kommer över den!

 4. Mr_Snarl says:

  Jag har hittills aldrig smakat en godare öl! Det rullade en tår av lycka när jag smakade den. Ja, det är sant!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply