Categorized | Ölrecensioner

Inköp: Påsköl + tillfälliga samt hur flyger Flying Dogs Horn Dog Barley Wine?

Sist först som det inte brukar vara. Idag släpptes det rätt mycket blandad på systemet och folk köade för calvados, whiskey, viner och jag och några till för öl.

Främst var det Founders båda nyheter Centennial IPA och Breakfast Stout som jag ville ha, samt Hopping Frogs Boris the Crusher Barrel Aged. Sen var det svårt att låta bli Stone, BrewDog och Cambridges Juxtaposition, en black pilsner som tydligen ska vara väldigt bra.

Följande inhandlades dock:

4 Founders Breakfast Stout
6 Founders Centennial IPA
3 BrewDog, Stone, Cambridge Juxtaposition
3 Hopping Frog B.O.R.I.S The Crusher Barrel Aged

samt lite påsköl, typ:
Slottskällans Blåkulla
Sigtuna Easter Ale
Sigtuna Röd Påsk
3 Mikkeller Hoppy Easter
Fuglesant Easter Bird
Nynäshamns Pumpvikens Påsköl
Jämtlands Påsköl
Dugges Påsköl

Där slutade också vad jag orkade få med mig hem. Nu är dock det tokfullt här hemma, lite för fullt. Tyvärr betyder det att jag måste börja tömma ur förråden igen. Aj då.


Men för att återgå till vad som druckits och inte bara inhandlats så dracks det i fredags även lite mer från Flying Dog.

Flying Dog Horn Dog Barley Wine


Resan med att bocka av ölen från de amerikanska bryggerierna fortsätter och Sorbon hade ett fint och bra utbud av nästan allt vad Flying Dog släpper iväg hit till Sverige. Servitören förklarar att det är på grund av deras bra och nära samarbete med leverantören. Trevlig för oss som gillar Flying Dog!

Utseende: Grumligt lite ”avloppsbrun” vätska som ändå är lite kristallklar. Inget större skum.
Doft: Mycket torkade frukter med russin, dadlar och kanderade fikon. Lockande sötma med mycket malt och rätt bra kraft i doften. Som att traska runt i en naturgodisbutik. Samtidigt är den rätt tun vilket spär på det vinösa intrycket man kan dofta sig till.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Stor smak direkt i munnen, precis som en bra barley wine ska ha. Lätt touch av alkohol som ger den kraft, lite värme och förlänger smakerna i munnen. Inte så söt som doften gav sken av, men ändå med rätt tydlig maltkaraktär och smaker av russin. Kanske lite mer smakrik och trevlig än en bra ”sippbar” barley wine (jämfört med t.ex. Bötets Barley Wine), dock är den fullgod att sippa om man vill det.

Betyg? – Bra, inte dålig utan god och bra. Men ingen ”bunta-på-sig”-öl som man kommer längta efter igen. Men dock något att prova om man känner för en barley wine och man finner denna på listan. Det saknas något litet med andra ord för att den ska få bättre utlåtanden än enbart ett bra betyg.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “Inköp: Påsköl + tillfälliga samt hur flyger Flying Dogs Horn Dog Barley Wine?”

 1. Baggen says:

  Blev

  6x Founders Breakfaststout
  2x Founders Centennial IPA
  1x Hoppin' Frog BA Boris.

  BA Boris är bra men den vanliga versionen är
  bättre så kunde inte motivera mig att köpa fler
  än 1x då jag har 1x sedan tidigare i skafferiet.

  Sedan får det bli en sväng extra till bolaget
  och köpa lite påsköl.

 2. Gyllenbock says:

  Jag var på Regeringsgatan prick 11 idag, då var det inga köer alls. Riktigt lugnt inne i butiken. Nu är det bara att hoppas att ölen smakar gott.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply