Categorized | Ölrecensioner

BrewDog Trashy Blonde – I know I shouldn’t?

Enligt flaskan är detta en blondin man bör akta sig för men som är svår att motstå, 33 cl ren skönhet i form av en golden ale och som nu kommit in till systembolaget. Nästan alla BrewDogs brygder brukar hamna i samma betygsgrupp (vilket jag tidigare påpekat) så får väl anta redan på förhand att det samma kan gälla även nu?

BrewDog Trashy Blonde
Utseende: Cideraktigt kristallklar och lite mörkare gul vätska. Poröst men ändå rätt gräddigt vitt skum med medel till stora bubblor. Halvgräddig topp.
Doft: Lätt humlig doft med citrus, lite blommighet och grape. Anar även doften av passionsfruktskärnor och viss kåda som får stå för det lite mörkare och tyngre i doften. Rätt simpel men trevlig doft, lite som förväntat.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. God färsk humlebesk smak som följs av en lätt fruktighet med lättare frukter såsom apelsin, söt grapefrukt och passionsfrukt. Rätt behaglig beska och kolsyra. Men fortfarande inget som sticker ut.

Betyg? – Bra -, kanske OK+, det är en rätt simpel öl och inget att hurra för mycket för. Men på 4,1% så är den i den lite lättare klassen och med tanke på det så har de lyckats få ut rätt mycket dofter och smaker. Ett bra alternativ nu i stundande vårtider då man bara vill ha ett par lättare men goda öl till den första vårsolen.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply