Categorized | Ölrecensioner

BrewDog Abstrakt snart på bolaget och smygrelease på Bishops arms?!

Nästa vecka kommer en sändning (480 flaskor) av BrewDog Abstrakt 01. en “12.1% vanilla bean infused Belgian quad” till bolaget. Detta är den första i en exklusiv serie på minst 8 som endast kommer bryggas en gång och därmed både blir eftertraktade och kommer att kunna lagras väl. Bara vad dessa brygder är får det att vattnas i munnen. Eller vad sägs om:

AB:01 will be a 12.1% vanilla bean infused Belgian quad

AB:02 may be a strawberry and black pepper oak aged imperial ale

AB:03 may be a 15% double hopped, double imperial red ale

AB:04 may be the Tokyo* we just put into Islay casks with raspberries

4’an med en hallonlagrad Tokyo eller en jordgubbs och svartpeppar eklagrad imperial ale. Alla dessa kanske inte lever upp till förväntningarna, men fasiken vad sugen man blir!
Alla flaskor kommer likt Brooklyn Black Ops i champagneflaskor med kork och kommer vara bottle conditioned.

På deras särskilda hemsida för denna serie avslöjas att det är 4 namngivna, 8 planerade men med “plats” för 8 till. Det kan alltså komma att bli trångt i lagret om man vill spara på sig dessa. Vilket vi nästa vecka vet om det är värt att göra.

Fick även veta nyligen att James från BrewDog nästa lördag kommer att dyka upp på Bishops Arms på Folkungagatan med lite fatöl och även lite Abstrakt, iaf enligt länkade inlägget. Har mailat dem för att se om man kan få lite mer info så får vi se.
edit: mer info @ http://www.casksweden.se/Cask_Sweden/News.html

Källor och liknande för mer info:
http://www.brewdog.com/blog-article.php?id=226
http://www.abstrakt.com/

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

4 Responses to “BrewDog Abstrakt snart på bolaget och smygrelease på Bishops arms?!”

 1. Stouter says:

  Det vattnas i munnen på mig 🙂

 2. oskar says:

  Låter fantastiskt, men var hittar man info om detta släpp på bolaget – dvs. hur många flaskor kommer etc?

 3. Manker says:

  Vare sig systembevakningsagenten eller systemets lagersaldo är uppdaterat än. De ligger på bolagets "tillfäll. nyheter" men utan antal (då de inte är inkomna och inlagda än). men lär dyka upp i dagarna nu. men tror på rätt få flaskor

 4. Manker says:

  480 flaskor kommer á 125kr styck enligt cask's hemsida. även lagt upp mer info om eventet i stockholm

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply