Categorized | Ölrecensioner

Inför New York 1 – Sierra Nevada Glissade Golden Bock

Så inom en vecka drar vi iväg till New York och då idag är min enda lediga dag tills dess så blir den centrerad runt att förbereda det lilla “gyllene kompendium” som jag tänkte ha med, adresser, kartor, namn etc. Sjukt fiffigt. Har redan en mindre lista på krogar, restauranger och bara allmänt roliga saker att bocka av så kan väl ta ett tag. Som tur är har jag redan varit där och sett sånt man “bara måååste” se och kan nu istället koncentrera mig mer på nischade och roliga saker.

I ölväg lär vi upptäcka, dricka och prova mycket – inte minst pga att Rattle n’ Hum har “West vs East Coast IPA Challenge” vilket lär bli sjukt gott. Men tills dess får vi njuta av vad bolaget har försett oss med. Igår skrev jag lite kort om Innis & Gunns ekfatslagrade IPA och idag blir det amerikansk hellerbock som dracks vid samma tillfälle. Sierra Nevada behöver nog ingen större introduktion utan man vet vad det är, vad man får och att det har en rätt hög lägsta nivå.


Sierra Nevada Glissade Golden Bock

Utseende: Klargyllene färg med litet poröst skum som dör till smuts och rester
Doft: Smått maltig bas med lättare citrus och kryddofter. Något kraftigare sötma leder fram till en krämig finish. Väldigt krämig. Trots detta känns det som en torr beska även är närvarande.
Smak: Medel till stor munkänsla med bra kolsyra. Fyllig känsla i munnen följs av en söt citrussmakande beska. Paradoxalt kanske, men det är både sött, beskt och rätt torrt. Lagerliknande citrus- och kryddig smak som är rätt god även fast jag kan ana att vissa finner den tråkig. Men detta är vad jag gillar med Sierra Nevada, att få deras ”vanliga” öl att ändå vara rätt balanserade. Bra, inte mer eller mindre liksom.

Betyg? – OK+, nästan ”bra”, men det saknas något samtidigt som jag har svårt för sötman. En varm sommardag blir det lite svårdrucket och särskilt så när det är relativt få smaker och mer ”munkänslor” som uppvisas.

Blev lite kort och koncist idag med, men mycket att göra. hepp hepp. Imorgon blir det däremot lite intryck från den Stone Vertical Epic 09 vi redan nu “råkade” öppna efter att ha ramlat över en kvarvarande flaska på systembolaget. So stay tuned in!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply