Categorized | Ölrecensioner

Inför New York IV – IPA Challange + Försmak av Green Flash

Dagen före avresa ägnar jag åt packning och sedan lite skön musik och dryckesprovning i kungsträdgården med min flickvän i det sköna sommarvädret. Nice värre. I dagarna släpptes också startfältet inför den West vs East Coast IPA challange som går av stapeln på tisdag i det stora äpplet. Såhär ser startfältet ut:

West Coast winners:

Green Flash West Coast IPA
Green Flash Imperial IPA
Ballast Point Sculpin
Firestone Union Jack
Lagunitas IPA
Oskar Blues Gubna
Stone Ruination
Stone IPA
Bear Republic Racer 5
Boulder Mojo Risin
Avery Maharaja

East Coast Winners:

Cigar City Jai Alai IPA
Southern Tier UnEarthly IPA
Smuttynose IPA
Captain Lawrence Captains Reserve
Ithaca Flower Power IPA
Dogfish Head 90 Minute IPA
Founders Double Trouble
Sixpoint Bengali Tiger
Founders Centennial IPA
Brooklyn Blast

Sjukt spännande och framförallt galet bra startfält! Får se hur priserna ligger på, men säkerligen under 10 dollar glaset vilket fortfarande inte är någonting! Blir att vara där så fort de öppnar och stanna några timmar!


MEN! För de som inte kan åka till New York på tisdag så finns iaf några av dessa med på Sorbons Amerikadagar, tänker främst då på Green Flash West Coast IPA som jag smakde på mitt besök i fredags. Denna IPA är ansedd som en av de 20 bästa i världen och jag kan förstå varför. Så blir kul att jämföra hur den är såhär färsk på tapp.

Såhär var den på flaska på Sorbon!

Green Flash West Coast IPA
Med simcoe, columbus, centennial och cascadehumle så landar den på en bra humleblandning på 95IBU och 7.8%.

Utseende: Lite mörkare orangefärgad vätska.
Doft: Massiv humledoft av färskaste sort! Liten, liten oljighet av kotte som transporterar en vidare till en hord av ljus fruktighet innan man flaggas vidare till en lätt blommighet. Riktigt varierande IPA med perfekt blandade dofter och där alla humlesorterna turas om utmärkt!
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Även en utmärkt färsk smak med stor grape och humlekottebeska som avslutar småtorrt. Sedan kommer en fruktig sötma med aprikos och persika och en svallvåg av tropik. Underbart balanserad tycket jag! Cascaden fortsätter genom hela smakupplevelsen att bidra med en fortsatt härlig doft. Kanske att beskan tar över lite mer mot slutet men att klaga på det är lite orättvist då det fortfarande är så välgjort!

Betyg? – Bättre+, pluset får den faktiskt senare då jag gått och tänkt lite på denna någon dag. Smakerna och dofterna lyfter den verkligen riktigt bra och med att vara så färsk, varierande med smaker och dofter och en riktigt skön beska (som dock kanske tar över lite för mycket på slutet) så måste den få ett plus. Jag kom faktiskt att tänka på hur Mikkeller 1000 IBU var på fat, lite mer varierad och kraftig än denna, men denna likt Avery DuganA är en riktig läskande smaksensation.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Inför New York IV – IPA Challange + Försmak av Green Flash”

 1. Weine says:

  IPA challange låter ju helkul. De flesta av dem på listan fanns faktiskt på Rattle N Hum redan då jag var där månadsskiftet april-maj. Vad det gäller priser på Rattle N Hum låg samtliga IPA på 7 dollar (16-20oz) men kan rekommendera att satsa på så kallade "flights" som innebär att man får en bräda med fyra glas 4oz/st för 8-12 dollar beroende på vad man väljer.

  Ha det så kul.

 2. Manker says:

  Aah, men bra, då lär de ju inte ta slut (vilket godsaker oftast gör här hemma i sverige). Men 7 dollar är perfekt pris. Beer flights hade vi tänkt gå loss på de andra dagarna på RnH. Blir att dricka och köpa hem mycket gott iaf 🙂

 3. Fredrik says:

  Ha en trevlig resa, drick mycket humlegodis…

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply