Categorized | Ölrecensioner

New York del II – East vs West Coast IPA Challange


Dagen efter vi hade anlänt till stan så skulle denna “tävling” gå av stapeln, något jag nämnt ett par gånger tidigare på bloggen. Vi hade varit på Rattle N’ Hum dagen innan också bara för att kolla in stället och ta oss en öl. Skönt ställe, en öllista som väl inte var lika maffig som den vi hittat på Beer Menus, men ändå oerhört imponerande för våra svenska ögon sett.

Fortfarande lite jetlaggade och rätt trötta så blev det ett kortare besök – dels då vi redan provat/hade köpt vissa öl och dels då vi faktiskt inte orkade mycket mer öl innan vi började känna av jetlaggen igen.

Vad drack vi då? Bör även betona att vi tog beer flights på det mesta av detta och att det plus att vi var just rätt trötta och slitna inte kanske kunde “leva oss in” i alla smaker, sen är det också svårt att dricka 6-7 enorma humlebrygder på rad.

Dogfish Head 90 Minute IPA (fat)
En IIPA med ren skär humledoft, lätt oljig och eventuellit lite jordig doft som även rymmer mycket färsk grapedoft. Slutar som likörig humlejuice. Smaken är fyllig och fyller hela munnen med söt kotte och det där liköriga är den stora maltmängden man använt som gör att humlen och beskan balanseras upp med stor sötma.
Betyg? – Bra+, väldigt maltig IIPA som är lite lurig med sina intryck av sötma och humlejuice och beska.

Boulders Mojo Risin (fat)
Denna DIPA doftar som om man vore nere i tropikerna med “4 nyanser av tropik” eller något liknande. Smaken rymmer lika mycket tropik men även mycket besk humlekotte. Avslutar lite nötigt.
Betyg? – Bra+, Boulders kan sina saker när det gäller att behandla humle väl.

Cigar City Jai Alai IPA (fat)
Len tropisk doft som även rymmer blommiga dofter och samtliga dofter kommer i olika omgångar och skapar trevlig variation. Smaken är framförallt stor naturlig kotte, lite blommiga och slutligen åter fruktiga smaker.
Betyg? – Bra, bra humlemix men inget som riktigt står ut från vårt lilla glas.

Avery The Maharaja (fat)
En brygd jag redan recenserat på fat och den vart lika god som sist.

Brooklyn Buzz Bomb (fat)
En mjöd som vi var lite galna och slängde in i denna mix. Dock fick vi helt fel info från servitrisen gällande vad det var vi drack och drycken kommer också att nämnas mer i ett inlägg om då vi besökte Brooklyn Brewery. Men en bra öl är det.

Stone Old Guardian (fat)
En barley wine som igen bryter mönstret med IPA’s. Men den kraftiga doften av torkad frukt och smaken av torkade plommon, russin och mörka frukter förlåter det. Välbalanserad beska som inte tar över eller stör ut de andra smakerna. Sötman har med sig smaker av mörkt socker.
Betyg? – Bättre, riktigt god sippbar barley wine som vi shoppade på oss lite av för att kunna vertikalprova senare.

Det blev alltså inte så mycket IPA’s den dagen, men mycket av det som fanns kom vi att dricka senare så. Dock hade vi som nämnt varit där dagen innan och medan jag drack Brooklyn Blast på cask (skrivs om i kommande Brooklyninlägg) så drack erik ännu en öl från Mikkellers Single Hop serie

Mikkeller East Kent Golding Single Hop (fat)
Doftar lite nötigt sojaaktigt. Rätt maltig doft. Smaken är lika pumpad den med rostad malt, mandel och nötkola. “Natulig” smak.
Betyg? -Bra-, god IPA i den brittiska stilen (som jag har lite svårare för) med väldigt “naturligt” smakande humle

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply