Categorized | Ölrecensioner

Tack för Alesmith Speedway Stout

Inte bara skrev jag om en handfull mindre bra, i mitt tycke, öl igår utan på kvällen dracks ytterligare ett par som borde gå under den kategorin. För första gången provade jag Adnams The Bitter, en brittisk bitter jag tyckte var rätt bra men lite för likgiltig i längden och där inget litet extra drog tag i en (Betyg: OK+). Sedan drack jag även Erdingers Dunkel som jag tyckte var krämig och lite gräddigt laktossmakande med en skvätt balsamvinäger, mnjae, rätt god även fast jag inte kunde bestämma mig vad jag egentligen tyckte (Betyg: Ok+).

Så idag har jag lovat botgöring. Här kommer den i form av,
Alesmiths Speedway Stout

Utseende: Mörkt brunsvart vätska.
Doft: Mjukt kaffe i en lättare mixtur som är underbart mjuk. Lite vaniljig sötma till trots så är den torr och bra. Inte heller så bitig för att vara 12%.
Smak: Mjuk och rätt tunn innan smakerna väller fram ur den halvtorra och smakrika brygden. Len, mjuk, söt, tunn – allt på en gång. Hur kan det vara så tunt men ändå så kraftigt och bra? Allt är perfekt i smakväg och balansen är ultimat. Väldigt “mjukt” enligt vad jag antecknat, men det är samtidigt ett ord som sammanfattar lite av det lena, trevliga och välkomnande i smak och doft. Pangdryck är det.

Betyg? – Bäst. Ja, ibland känns ord överdriva, det här är nog en öl där de som provat den vet hur den var. Jag vill ha en igen dock för att leta mer smaker, men känslan den gav mig i munnen var så stilla och lugn att man direkt drog ned på tempot i hjärnan och bara njöt. Detta är också vad andra som druckit den verkar tycka – den är njutningsfull. För läser man rent smakmässigt vad som hittas i den bland olika personer så är det rätt enkla dofter och smaker som bara fått extra bra smak och doft men som gör under i munnen. Detta är verkligen en öl att njuta av, njuta sig igenom, prata under, efter, om. En sällskapsöl för finsmakare.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

7 Responses to “Tack för Alesmith Speedway Stout”

 1. Fredrik says:

  Riktigt bra öl, jag håller med helt och fullt..

 2. Danne says:

  Japp, bara att hålla med! När den danmarksköpta flaskan var slut så började jag fundear på hur jag skulle få tag på en till, eller två…

 3. Anonymous says:

  Min flickvän ska plugga i San Diego i höst och kommande vår. Jag ska fira jul och nyår där; naturligtvis står ett besök hos Alesmith på schemat!

  Oskar

 4. Manker says:

  Trevligt, trevligt. Hela västkusten är ju riktigt välfylld med bra bryggerier, ta en tripp uppåt och besök Russian River också.

  Min flaska Speedway Stout dracks faktiskt på krogen (till bra pris) så kändes bra. Var helt klart värt det och vill nog ha en flaska till – snart..

 5. Alexander says:

  Vad fick du betala för den på krogen? Antar att det inte var på Bishops eller något annat ockerställe. SJukt bra öl i alla fall! Som handen i handsken för en kaffejunkie som mig 🙂

 6. Manker says:

  Vi fick pynta 300 för den o vi var tre pers som delade den.. Kändes ändå värt det.. Vet inte vad den 'brukar' ligga på?

 7. Gyllenbock says:

  Var drack ni Speedway? Jag har fortfarande inte haft det stora nöjet att dricka den rackarn.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply