Categorized | Ölrecensioner

Slår på humletrumman med Pizza Port Shark Attack och Port Brewing Wipeout IPA

Jag har haft en liten streak där nästan alla öl jag har druckit har varit riktigt bra och från gruppen “bättre/mer välrenomerade/mer hype’ade/etc” öl. Igår skrevs det om Alesmiths Speedway Stout, innan det Nogne O’s # 100 och Sweet Horizon, framöver vet jag inte – men idag är det Pizza Port Shark Attack och Port Brewing Wipeout IPA. Två bra västkustbrygder med rikliga mängder humle och där den första ligger högt på listor över American Strong Ales och den senare på IPA’s motsvarighet. Spännande och kul.

Stone gör ännu en collaboration-öl
Innan det måste jag dock meddela att Stone återigen gör en collaboration-öl. Denna gång är det hembryggaren Kelsey McNair som efter att ha vunnit Stones hembryggartävling nu får brygga den i större mängd hos dem. Till sin hjälp har han fått välja ut en tredje part vilket föll på Ballast Point från San Diego. Ölen kommer vara en/heta “West Coast Bitter” och lär släppas i USA i slutet av sommaren. Mer info hittar ni här.


Port Brewing Wipeout IPA
West Coast IPA med de ”sedvanliga” humletyperna vilket gör att mina förväntningar får sänkas lite då det är en version av IPA som jag kanske inte tröttnat på, men åtminstone finner lite väl i avsaknad av variation ibland.

Utseende: Grumlig persika
Doft: Typisk WC-IPA med massa grape, kottig, lätt oljig doft och sedan lite mer tropik. Lite för typisk tyvärr, trots att de med längre mellanrum alla är utomordentligt goda.
Smak: Stor grapesmak med rejäl kottighet som verkligen fyller upp hela munnen. Oerhört kraftig smak för de 7%’en och för en ”vanlig” IPA. Viss sötma och slutar oerhört angenämt.

Betyg? – Bättre-, riktigt bra och god. Men lite för ”vanlig” och inget som sticker ut i den typ av IPA som känns som den fått kanske ett lite för stort uppsving. Kunde kanske vart än mer smakrik.


Pizza Port Shark Attack
Utseende: Rödare, mörk färg.
Doft: Stor humlig doft med mycket bär, god kotte och grape. En American Strong Ale/IIPA med rejält stuk! Inte heller för tydlig humlekotte vilket här gynnar den väldigt mycket då det mest blir fruktigt och läskande.
Smak: Lättare smaker än vad doften lovat. Men vilken trevlig beska som tar tåget in i munnen med massa frukt, torkade ljusa frukter med en uns likör. Inga smaker som stör eller känns obalanserade. Hela tiden vilar den mot en maltig bas. Bra bärighet.

Betyg? – Bättre+, denna gillade jag starkt. Njutbar och med många olika delar av humle utan att de inte lyckas tränga ihop sig på ett sätt som vi alla vinner på.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply